Projecten

Op maat gemaakte zuigoplossingen voor de kleine en grote industrie

Atimo Nederland heeft door de jaren heen diverse op maat gemaakte centrale stofzuigsystemen en stofzuiginstallaties geleverd voor de meest uiteenlopende industrieën. Geen uitdaging is ons te groot en geen vraag is ons te gek. Hieronder vindt u een overzicht van enkele projecten die wij in de afgelopen jaren opgeleverd hebben.

Maatwerk en oplossingen voor kleine en grote projecten

Atimo project

Centraal stofzuigsysteem kleikorrels

Een centraal stofzuigsysteem wordt in een kassencomplex gebruikt voor het opzuigen van kleikorrels. Dit kassencomplex wordt ingezet voor het kweken en verbouwen van producten. Het kweken en verbouwen van producten wordt mede gerealiseerd door een voedingsstoffenrijke grond. Deze voedingsstoffenrijke grond wordt vaak meerdere keren achter elkaar gebruikt. Om de grond voedingstoffenrijk te houden, is het belangrijk om deze met enige regelmaat te vernieuwen.

Bekijk project

Centraal stofzuigsysteem voor bulk

Atimo project

Centraal stofzuigsysteem voor bulk

Bij een klant in het Rotterdamse havengebied hebben wij dit centrale stofzuigsysteem voor bulk ontworpen en gebouwd. Deze klant was op zoek naar een manier om tijdens schoonmaakwerkzaamheden efficiënt en effectief grote hoeveelheden stoffen en morsgoed op ieder gewenst moment op te kunnen zuigen.

Bekijk project

Centraal stofzuigsysteem offshore

Atimo project

Centraal stofzuigsysteem offshore

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem? Atimo Nederland heeft door de jaren heen al diverse centrale stofzuigsystemen mogen leveren. Onlangs hebben we wederom een centraal stofzuigsysteem mogen leveren aan de offshore, waarin wij al jaren actief zijn.

Bekijk project

Stofvrij werken met een centraal stofzuigsysteem in een asfalt productiebedrijf

Atimo project

Stofvrij werken met een centraal stofzuigsysteem in een asfalt productiebedrijf

Een asfaltproductiebedrijf wil graag stofvrij werken door een centraal stofzuigsysteem in te zetten voor het opzuigen van stoffen en materialen die zich in dit bedrijf voortdoen. Daarbij was men nadrukkelijk op zoek naar een centraal stofzuigsysteem dat zij zelf aan konden sluiten op hun huidige leidingwerk (plug & play).

Bekijk project

Stofzuigsysteem voor het opzuigen van heet materiaal

Atimo project

Stofzuigsysteem voor het opzuigen van heet materiaal

Een gieterij was op zoek naar een stofzuigsysteem dat geschikt is voor het opzuigen van heet materiaal. Dat hete materiaal komt vrij tijdens de productieprocessen van stalen producten. Na het gieten worden vormzand mallen stukgeslagen, waarbij veel stof vrijkomt. Dit stof bestaat voornamelijk uit gezondheidsgevaarlijk kwartsstof (siliciumdioxide) en kan tot 400 graden Celsius heet zijn.

Bekijk project

Asbest verwijderen met een stofzuigsysteem

Atimo project

Asbest verwijderen met een stofzuigsysteem

Asbest verwijderen en afvoeren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een stofzuigsysteem of een speciale asbest stofzuiger. Bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres voor het veilig verwijderen en afvoeren van asbest middels een asbest stofzuiger. Of er sprake is van een kleine of grote asbest sanering maakt voor Atimo Nederland niet uit.

Bekijk project

Stofzuigsysteem energiecentrale

Atimo project

Stofzuigsysteem energiecentrale

Een energiecentrale was op zoek naar een stofzuigsysteem voor in de kolencentrale. In deze kolencentrale wordt steenkool vermalen tot gruis tussen drie grote stalen molenstenen. Daarbij was het erg belangrijk dat het stofzuigsysteem over voldoende zuigkracht beschikt om de grote hoeveelheid stof te verwijderen die vrijkomt bij het vermalen van de kolen, die de basisbrandstof vormen bij stroomopwekking.

Bekijk project

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie