Materialen

Beton en steenzuigers

Dé stofzuigsystemen voor beton- en steenstof.

Heeft u last van vrijkomende betonstoffen of steenstoffen? Of heeft u last van vrijkomende kwartsstoffen? Een stofzuiginstallatie of centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland kan uitkomst bieden. Bij Atimo heeft u tientallen mogelijkheden, waarvan u er een aantal hieronder vindt.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Beton en steenzuigers Assortiment

Industriële stofzuiger beton

Verschillende industrieën krijgen te maken met verschillende typen stof, die allen een andere aanpak vragen. Zo ook voor werkzaamheden waar beton en stenen gebruikt worden. Tijdens veel werkzaamheden in de bouw komen betonstoffen en/of steenstoffen vrij. Het is zaak om deze stoffen snel en veilig op te zuigen. Zo kan er sprake zijn van uithardend beton die, zonder de toepassing van de juiste industriële stofzuiger, de filters van een stofzuiginstallatie dusdanig beschadigen en vervuilen dat dit leidt tot verlies van zuigkracht en zuigkwaliteit. Dit kan de (gezonde) werkomgeving van uw medewerkers in gevaar brengen.

Een andere mogelijkheid die zich voortdoet in dergelijke bouwsituaties, is het vrijkomen van kwartsstof. Kwartsstof is een stof die gevaarlijk is voor de gezondheid van uw medewerkers. Deze kleine oplosbare stofdeeltjes komen al snel diep in de longen van uw medewerkers terecht, als deze stoffen niet veilig en op de juiste manier opgezogen worden. Volgens de wet mag de concentratie kwartsstof in de lucht maximaal 0,075 mg/m3 zijn, een zeer kleine hoeveelheid. Het is daarom zaak vrijkomende beton-, steen- en kwartsstoffen snel en veilig op te zuigen. Een Dragonfly vacuümunit op aanhangwagen of centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland kan uitkomst bieden.

 Betonstof opzuigen industriele stofzuiger AtimoNederland  Centraal stofzuigsysteem beton stof opzuigen AtimoNederland

Centraal stofzuigsysteem beton

Wanneer u te maken heeft vrijkomende betonstoffen, steenstoffen of kwartsstoffen is het zaak deze stoffen veilig op te zuigen en af te voeren, bijvoorbeeld via een centraal stofzuigsysteem. Bij Atimo Nederland heeft u meerdere mogelijkheden voor het veilig opzuigen van deze stoffen. Afhankelijk van uw wensen en bedrijfssituatie bekijken we samen met u wat de beste zuigoplossing is voor uw stofprobleem. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een mobiele stofzuiginstallatie of juist een centraal opgesteld stofzuigsysteem.

De Dragonfly 40 is een mobiele vacuüm unit met hopper op aanhangwagen. Met een klein rijbewijs kan de Dragonfly eenvoudig en snel op ieder gewenst moment verplaatst worden. Doordat deze stofzuiginstallatie zo mobiel is, is de Dragonfly veel flexibeler dan een centraal stofzuigsysteem. Ook is deze vacuüm unit geschikt voor een slanglengte tot 120 meter, waarmee stoffen in de moeilijk te bereiken plaatsen eenvoudig opgezogen kunnen worden.

Een centraal stofzuigsysteem heeft daarentegen ook veel voordelen. Zo kan een centraal stofzuigsysteem zo opgebouwd worden dat kwartsstoffen, betonstoffen en steenstoffen op meerdere plaatsen tegelijkertijd opgezogen worden om vervolgens centraal in een voorafscheider verzameld te worden. Lediging van de voorafscheider geschied volledig naar wens van de klant. Een centraal stofzuigsysteem wordt altijd volledig custom made gebouwd.

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie