Materialen

Centraal stofzuigsysteem

Een volledig op maat gemaakt centraal stofzuigsysteem.

Het opzuigen en centraal opslaan van stoffen en materialen kan gerealiseerd worden met een stofzuiginstallatie. Een centraal stofzuigsysteem wordt volledig op basis van uw wensen en bedrijfssituatie ontworpen en gebouwd. Een echte op maat gemaakte zuigoplossing!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Centraal stofzuigsysteem Assortiment

Centraal stofzuigsysteem

Een centraal stofzuigsysteem is een stofzuigsysteem dat ervoor zorgt dat u overal in de werkomgeving stoffen en materialen op kunt zuigen. Omdat iedere werkomgeving er anders uitziet en verschillende werkomgevingen te maken krijgen met verschillende typen stof, wordt een centraal stofzuigsysteem altijd op maat gemaakt. Bij een centraal stofzuigsysteem wordt er gekeken naar het type op te zuigen stof, de infrastructuur van het bedrijf, het aantal gewenste afzuigpunten van de stofzuiginstallatie en de kracht waarmee stoffen opgezogen dienen te worden. Op basis van deze gegevens wordt een centraal stofzuigsysteem ontworpen en geïnstalleerd dat volledig aansluit op de behoefte van onze klanten.  

Een centraal stofzuigsysteem wordt opgebouwd uit drie onderdelen:

1. Vacuüm unit. Een vacuümunit is de motor en drijvende kracht van de stofzuiginstallatie. Met ons brede assortiment vacuümunits is het mogelijk om alle type stof en materiaal op te zuigen. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie wordt een vacuüm unit geselecteerd. De vacuümunits van Atimo hebben een vermogen vanaf 15 kW oplopend tot maar liefst 127 kW. Zo is er altijd een geschikte vacuüm unit voor uw bedrijfssituatie.

2. Voorafscheider. Een voorafscheider is een extra punt tussen het afzuigpunt en de vacuüm unit. Een vacuümunit wordt altijd ingezet in combinatie met een voorafscheider. Het voordeel van een voorafscheider is dat deze het opgezogen stof en materiaal verzameld en daarmee de filters van de vacuüm unit ontlast. Dit zorgt ervoor dat de filters van de vacuüm unit een aanzienlijk langere tijd meegaan. Ook wordt de opslagcapaciteit van het stofzuigsysteem vergroot door de inzet van een voorafscheider. Afhankelijk van het type stof wordt een centraal stofzuigsysteem gebouwd met een cycloon voorafscheider of filter voorafscheider.

3. Componenten. Componenten maken het stofzuigsysteem af. Zo wordt in eerste instantie bepaald hoeveel leidingwerk er nodig zal zijn voor het stofzuigsysteem. Dit zal onder andere afhankelijk zijn van het aantal afzuigpunten dat voor dit systeem nodig is. Daarnaast wordt er gekeken naar het type zuigslang dat geschikt is bij het stof dat opgezogen gaat worden. Als laatste is er nog een keuzemogelijkheid in ledigingskleppen. Automatisch ledigen als de voorafscheider volgezogen is? Of liever op ieder gewenst moment handmatig kunnen ledigen? Het is allemaal mogelijk.

Centraal stofzuigsysteem Industrieel centraal stofzuigsysteem AtimoNederland  Centraal stofzuigsysteem Centrale stofzuiginstallatie Atimo Nederland

Voordelen stofzuigsysteem

Wanneer stof en morsgoed in grote aantallen ontstaat in werkomgevingen en tijdens productieprocessen, biedt een centraal stofzuigsysteem uitkomst. Een centraal stofzuigsysteem is geschikt voor het langdurig achtereen en door meerdere gebruikers gelijktijdig opzuigen van allerlei soorten stof en materiaal. Een centraal stofzuigsysteem biedt vele voordelen, namelijk:

 • Een centraal stofzuigsysteem maakt het mogelijk om overal in de werkomgeving stoffen en materialen op te zuigen en af te voeren naar een centraal punt. Een stofzuigsysteem kan zo opgebouwd worden dat het mogelijk is om vanuit meerdere plaatsen in de werkomgeving stoffen en materialen gelijktijdig op te zuigen.
 • Opgezogen stoffen worden getransporteerd naar de voorafscheider, waar deze stoffen worden verzameld. Een centraal stofzuigsysteem maakt het mogelijk om de opgezogen stoffen en materialen te hergebruiken.
 • Wanneer de voorafscheider volgezogen is, kan deze eenvoudig geleegd worden door een stortbak of een Big Bag onder de voorafscheider te hangen. Via diverse ledigingskleppen wordt de voorafscheider volledig naar wens van de klant geleegd.
 • Doordat stof en morsgoed op ieder gewenst moment opgezogen kan worden, zorgt een centraal stofzuigsysteem voor schone en efficiënte productielijnen met daarbij lagere kosten voor onderhoud. Daarbij zorgt een centraal stofzuigsysteem ook voor een verbeterde kwaliteit en veiligheid van de werkomgeving.
 • Een centraal stofzuigsysteem is bij Atimo ook uit te voeren met een HEPA veiligheidsfilter, waardoor deze stofzuigsystemen ook geschikt zijn voor het veilig opzuigen van gezondheidsgevaarlijke stoffen.
 • Naast een HEPA uitvoering is het ook mogelijk om een centraal stofzuigsysteem ATEX gecertificeerd te leveren, zodat brand- en explosiegevaarlijke stoffen opgezogen en afgevoerd kunnen worden.

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie