Materialen

Straalgrit stofzuigers

De beste stofzuigers voor straalgrit.

Steeds vaker wordt er tijdens werkzaamheden gekozen voor stralingstechnieken. Hoe effectief deze methode ook is, het zorgt ook voor veel vervuiling. Het opzuigen van deze materialen vergt een sterke industriële stofzuiger. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Straalgrit stofzuigers Assortiment

Vacuümwagen straalgrit

Een vacuümwagen kan voor tientallen toepassingen ingezet worden. Eén van de toepassingen waarvoor de Dragonfly 40 vacuümwagen bij uitstek geschikt is, is het opzuigen van straalgrit. Straalgrit wordt steeds vaker gekozen in de industrie. Veelal wordt het ingezet als stralingsmethode in straalcabines en straalketels. Deze methode is zeer geschikt voor het verwijderen van roest en verf en het ontbramen en schoonmaken van onderdelen. Ondanks dat deze methode zeer effectief is voor deze toepassingen, creëert deze methode ook de nodige vervuiling. Het opzuigen van straalgrit vergt een krachtige vacuümwagen, zoals de Dragonfly.

De Dragonfly is een krachtige vacuüm unit op aanhangwagen. Deze vacuüm unit wordt aangedreven door een gekoelde diesel brandstofmotor en is daardoor geheel onafhankelijk van stroom. Dit maakt de Dragonfly ontzettend flexibel inzetbaar. Met een klein rijbewijs is deze vacuümwagen eenvoudig te verplaatsen om zo op iedere gewenste plek straalgrit op te zuigen. Door een vermogen van maar liefst 55 kW en een zuigkracht tot 80% kan straalgrit snel opgezogen worden. De opslagcapaciteit van de vacuümhopper bedraagt 710 liter. Wanneer de vacuümhopper volgezogen is kan deze eenvoudig geleegd worden, bijvoorbeeld door een Big Bag onder de hopper te bevestigen.

Straalgrit stofzuiger straalgrit opzuigen AtimoNederland  Straalgrit stofzuiger straalgrit verwijderen AtimoNederland

Centraal stofzuigsysteem voor straalgrit

Naast een vacuümwagen kan ook een centraal stofzuigsysteem heel goed ingezet worden voor het opzuigen van straalgrit. Een centraal stofzuigsysteem heeft een vermogen vanaf 15 kW oplopend tot maar liefst 127 kW. Afhankelijk van de bedrijfsspecifieke toepassing wordt de zwaarte van de vacuümunit bepaald, zodat de zuigkracht juist afgestemd is op de klant. Een tweede aspect van het centrale stofzuigsysteem is de voorafscheider. Bij het opzuigen van straalgrit is het vaak wenselijk dat er grote hoeveelheden straalgrit opgezogen kunnen worden in een relatief korte tijdsduur. Opgezogen stoffen komen terecht in de voorafscheider, die dient als opslag. De grootte van de voorafscheider bepaalt hoeveel straalgrit opgezogen en afgevoerd kan worden. Een grote voorafscheider is dan ook zeer wenselijk in situaties waarbij straalgrit opgezogen dient te worden. Atimo levert voorafscheiders met een maximale inhoud van 3 kuub. Daarnaast kunnen onze voorafscheiders worden voorzien van een onder- of zijlossing, waardoor het mogelijk is om opgezogen straalgrit terug te storten in uw werpsysteem. Op deze manier kunt u opgezogen straalgrit eenvoudig en snel hergebruiken.

Op zoek naar een zuigoplossing voor uw straalgrit? Atimo Nederland bespreekt de mogelijkheden graag vrijblijvend met u. Neem gerust contact met ons op!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie