Industrie

Energiecentrales

Alles voor het veilig opzuigen van stoffen in energiecentrales.

Atimo Nederland heeft veel ervaring met het leveren van zuigoplossingen in de branche voor energiecentrales. De mogelijkheden voor een stofzuigsysteem in deze branche zijn enorm. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Energiecentrales Assortiment

Industriële stofzuigers voor energiecentrales

In verschillende type energiecentrales komen verschillende soorten stof vrij, waarbij verschillende industriële stofzuigers nodig zijn. Atimo Nederland heeft veel ervaring met het leveren van zuigoplossingen in de branche voor energiecentrales. Zo hebben we industriële stofzuigers en centrale stofzuigsystemen mogen leveren in onder andere biomassa gestookte energiecentrales, gas gestookte energiecentrales en kolen gestookte energiecentrales.

Elk type energiecentrale vraagt om een andere zuigoplossing. Zo hebben sommige energiecentrales te maken het brand- en explosiegevaar. Het opzuigen van stoffen in deze omgevingen is dan ook niet zonder enig gevaar. Voor het veilig opzuigen en afvoeren van deze stoffen is het noodzakelijk om een ATEX stofzuiger te gebruiken. Een ATEX stofzuiger is een stofzuiger die voorzien is van een ATEX certificaat en zodanig opgebouwd is dat deze industriële stofzuiger geschikt is voor het veilig opzuigen van brand- en explosiegevaarlijke stoffen.

Andere energiecentrales, bijvoorbeeld kolencentrales, hebben niet te maken met brand- en explosiegevaarlijke stoffen maar juist met gezondheidsgevaarlijke stoffen. In deze energiecentrales worden zeer fijne stoffen in grote hoeveelheden opgezogen. Om deze gezondheidsgevaarlijke stoffen veilig en efficiënt op te zuigen, is het belangrijk dat de industriële stofzuiger voorzien is van HEPA H14 veiligheidsfilters, die het mogelijk maken om deze stoffen met een filtratiegraad van 99,997% op te zuigen.

Wat de situatie ook is, bij Atimo Nederland beschikken we over de benodigde technische kennis en expertise, waardoor wij u van een op maat gemaakt stofzuigsysteem kunnen voorzien.

 Vacuumtrailer industrielestofzuiger AtimoNederland  Vacuumtrailer mobiel stofzuigsysteem Atimo Nederland

Stofzuigersysteem voor energiecentrales

Een stofzuigsysteem wordt altijd afgestemd op uw bedrijfssituatie en persoonlijke wensen. Afhankelijk van het type op te zuigen stof wordt het stofzuigsysteem zo opgebouwd dat deze volledig geschikt is voor de toepassing. Atimo Nederland heeft zowel mobiele als centraal opgestelde stofzuigsystemen geschikt voor inzet in energiecentrales.

Op zoek naar een mobiel stofzuigsysteem? Atimo Nederland heeft een tweetal droge stoffen wagens in het programma die geschikt zijn voor inzet in energiecentrales. Deze mobiele units bestaan uit een krachtige vacuümunit (23 of 55 kW vermogen) met vacuüm hopper voor een grote opslagcapaciteit van opgezogen stoffen. Deze unit is standaard gebouwd op een aanhangwagen en daardoor mobiel inzetbaar doordat dit stofzuigsysteem middels een klein rijbewijs eenvoudig te verplaatsen is. Ook zijn deze Dragonfly vacuüm hoppers voorzien van een diesel aandrijving wat deze units volledig stroomonafhankelijk maakt. De mogelijkheden met een Dragonfly zijn enorm.

Indien u voor het opzuigen van stoffen en materialen een centrale opstelling prefereert, is een centraal stofzuigsysteem de juiste oplossing. Een centraal stofzuigsysteem is altijd een persoonlijk ontwerp waarbij gekeken wordt naar uw bedrijfssituatie en persoonlijke wensen. Op basis daarvan worden de juiste vacuümunit en voorafscheider geselecteerd, zodat de stofzuiginstallatie de juiste zuigkracht en opslagcapaciteit krijgt. Het stofzuigsysteem wordt afgemaakt met componenten bestaande uit leidingwerk, zuigslangen en ledigingskleppen. Deze componenten zorgen ervoor dat het systeem volledig naar uw wens ingezet kan worden.

U hoeft de keuze voor een stofzuigsysteem niet alleen te maken. We kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie