Zuigwagen

Vacuüm hopper op aanhangwagen.

Op zoek naar een krachtige industriële stofzuiger die mobiel inzetbaar is? De DF serie is standaard gebouwd op een aanhangwagen en kan met een klein rijbewijs eenvoudig en snel verplaatst worden. Geschikt voor het opzuigen en transporteren van lichte stoffen en zwaardere materialen over een lange afstand.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Zuigwagen Assortiment
Mogelijkheden
Kelders en kruipruimtes
Kelders en kruipruimtes

Leegzuigen van kruipruimtes, kelders, putten, kolken en tanks.

Bulk zuigen
Bulk zuigen

Grote hoeveelheden stoffen en materialen opzuigen en opslaan.

Trein- en tramrails
Trein- en tramrails

Het vrij- en schoonzuigen van tramrails en treinsporen.

Slecht bereikbare plekken
Slecht bereikbare plekken

Wegzuigen van grond en zand op slecht bereikbare plekken.

Puin en sloopwerkzaamheden
Puin en sloopwerkzaamheden

Opzuigen van puinstoffen en restmaterialen bij sloopwerkzaamheden.

Zuigwagen

Atimo Nederland heeft unieke mogelijkheden in haar leveringsprogramma voor het opzuigen en transporteren van grote hoeveelheden (bulk) stof en restmateriaal. Zo zijn onze krachtige vacuümunits zeer flexibel inzetbaar door hun Diesel aandrijving (ook krachtstroom is mogelijk), lange slanglengtes (bijvoorbeeld 120 meter) en plaatsing op aanhangwagen of trailer. Zo kunnen onze vacuümunits ingezet worden als zuigwagens of als droge stoffen wagen. Wat uw wensen ook zijn, het is mogelijk bij Atimo Nederland. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

ballen-lijnen-wit.png

Zuigwagen

Sibilia Vacuümaanhanger

De Dragonfly serie is dé oplossing voor situaties waarbij men meer flexibiliteit wenst ten opzichte van een centraal stofzuigsysteem. De Dragonfly bestaat uit een vacuümunit met cycloon voorafscheider op aanhangwagen, waardoor de Dragonfly een complete stofzuiginstallatie vormt die tevens zeer mobiel is. Met een klein rijbewijs is deze Dragonfly eenvoudig middels een heftruck te verplaatsen. Hierdoor is de Dragonfly veel flexibeler in te zetten dan andere vacuümunits!

Voordelen zuigwagens

De Dragonfly bestaat uit een vacuümunit en cycloon voorafscheider (hopper) en is standaard gebouwd op een aanhangwagen. Dit maakt de Dragonfly zeer compact en eenvoudig in gebruik. De Dragonfly is eenvoudig te verplaatsen met een klein rijbewijs middels een heftruck. Ook kan de Dragonfly  achter een auto of bestelwagen geplaatst worden, mits deze het juiste trekvermogen heeft. Op deze manier is de Dragonfly zeer mobiel en flexibel inzetbaar als zuigwagen en daardoor in vele situaties meer geschikt dan een losse vacuümunit met een losse (cycloon voorafscheider).

Naast het feit dat de Dragonfly eenvoudig en flexibel in gebruik is als zuigwagen, is de Dragonfly ook zeer krachtig. De Dragonfly 40 heeft bijvoorbeeld een vermogen van maar liefst 55 kW en behaalt een vacuümniveau tot 80%. Hiermee is deze kleine zuigwagen één van de krachtigste vacuümunits uit ons leveringsprogramma. Deze vacuümunit kan een slanglengte aan tot 120 meter en is volledig onafhankelijk van stroomvoorzieningen doordat de DF serie zuigwagens aangedreven wordt door een diesel motor. De flexibiliteit en het krachtige vermogen tot 80% vacuüm zorgen ervoor dat deze vacuümunit effectief en efficiënt ingezet kan worden als zuigwagen.

Stofzuiginstallatie Vacuümhopper AtimoNederlandStofzuigsysteem voorafscheider AtimoNederland

Mogelijkheden zuigtechniek

De mogelijkheden van een Dragonfly zijn enorm. De Dragonfly 40 heeft een extreme zuigkracht tot 80% en is daardoor in staat om fijne stoffen en zwaardere materialen over een lange afstand (120 meter) op te zuigen en te transporteren. Eenmaal opgezogen komen de stoffen terecht in de vacuümhopper die een opslagcapaciteit heeft van 710 liter. Wanneer de vacuümhopper vol zit, kan deze eenvoudig geleegd worden, bijvoorbeeld middels een vlinderklep voorzien van haken voor een Big Bag zak.

De Dragonfly zuigwagens zijn geschikt voor het opzuigen van allerlei soorten stof, waaronder beton- en steenstof, zand, straalgrit, asbest, kwartsstof en granulair. Ook het opzuigen van explosiegevaarlijke stoffen is geen probleem voor deze vacuümunit. De Dragonfly zuigwagens kunnen namelijk uitgevoerd worden met een explosieontlastklep. Het toevoegen van een HEPA H14 veiligheidsfilter maakt het mogelijk om ook gezondheidsgevaarlijke stoffen op een veilige manier op te zuigen.

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie