Industrie

Recyclingindustrie

Centrale stofzuigsystemen voor de recyclingindustrie.

In de recyclingindustrie wordt afval in grote hoeveelheden verwerkt. Dit creëert een hoop stof en materiaal dat opgezogen moet worden. Een centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland bied uitkomst. Hieronder krijgt u een idee van de vele mogelijkheden.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Recyclingindustrie Assortiment

Afval verwerken in de recyclingindustrie

In de recyclingindustrie worden grote hoeveelheden afval verwerkt. Bij het verwerken van afval komen allerlei soorten stof en materialen vrij, vaak in grote hoeveelheden. Deze stoffen en materialen dienen vaak lange afstanden te overbruggen voordat deze stoffen verwijderd kunnen worden. Indien deze stoffen en materialen niet op de juiste manier opgezogen en afgevoerd worden, ontstaat er een stofprobleem. Een centraal stofzuigsysteem kan dit voorkomen. Het aanleggen en inzetten van een centraal stofzuigsysteem zorgt ervoor dat stoffen en materialen over lange afstanden opgezogen en afgevoerd kunnen worden. Tevens creëert een centraal stofzuigsysteem een veilige werkomgeving en zorgt het stofzuigsysteem ervoor dat werknemers optimaal beschermd zijn tegen deze stoffen.

De mogelijkheden voor een stofzuigsysteem van Atimo Nederland zijn enorm. Wij kijken altijd naar de klant specifieke situatie en ontwerpen en bouwen op basis daarvan een volledig op maat gemaakt centraal stofzuigsysteem. Zo is het in sommige situaties alleen noodzakelijk om de stoffen en materialen over lange afstanden op te zuigen en af te voeren, terwijl het in andere situaties de bedoeling is dat gloeiend as uit verbrandingsovens opgezogen wordt. Wat uw situatie ook is, Atimo kan het aan!

Centraal stofzuigsysteem recyclingindustrie Atimo Nederland  Stofzuiginstallatie industriele stofzuiger met voorafscheider AtimoNederland

Centrale stofzuigsystemen voor de recyclingindustrie

Een centraal stofzuigsysteem voorkomt dat er een stofprobleem ontstaat in de recyclingindustrie. Tijdens het verwerken van afval in deze industrie komen bulkhoeveelheden stof en materiaal vrij. Nadat deze stoffen opgezogen worden dienen deze stoffen vaak lange afstanden af te leggen om afgevoerd te worden. Een centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland maakt dit mogelijk.

Een centraal stofzuigsysteem wordt aan de hand van de specifieke bedrijfssituatie en klantwensen ontworpen en op maat gemaakt. Het opbouwen van een centraal stofzuigsysteem gebeurt altijd op basis van drie onderdelen:

  1. Een vacuümunit. Afhankelijk van de gewenste toepassing van het stofzuigsysteem wordt een vacuüm unit geselecteerd, zodat de benodigde zuigkracht en zuigsnelheid gerealiseerd kan worden. De vacuüm units van Atimo hebben een vermogen tussen de 15 kW en 127 kW.
  2. Een voorafscheider. Opgezogen stoffen en materialen worden gefilterd en opgeslagen in de voorafscheider. Deze vormt de opslagcapaciteit van het centrale stofzuigsysteem. De voorafscheiders van Atimo hebben een opslagcapaciteit van maximaal 2 kuub. Hierna dient de voorafscheider geledigd te worden.
  3. Componenten. Hierbij valt te denken aan het benodigde leidingwerk om het aantal benodigde afzuigpunten te creëren en het mogelijk te maken om stoffen over lange afstanden af te voeren.

Samen met u kijken wij graag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw bedrijfssituatie. Neem gerust contact met ons op!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie