Industrie

Staalindustrie

Zuigoplossingen voor elk stofprobleem in de staalindustrie.

In staalfabrieken komen verschillende soorten stof voor. Zo heeft deze industrie veelal te maken met metalen slakken, kwartsstoffen en heet zand. Atimo Nederland heeft zuigoplossingen voor elk stofprobleem in de staalindustrie. Hieronder krijgt u een indruk van de diverse mogelijkheden.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Staalindustrie Assortiment

Centrale stofzuigsystemen voor de staalindustrie

In een staalfabriek komen allerlei soorten stof voor, die allen opgezogen kunnen worden met een centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland. Zo heeft men in de staalindustrie bijvoorbeeld te maken met metalen slakken die efficiënt weggezogen dienen te worden. Andere situaties die veel voorkomen in deze industrie zijn situaties waarbij kwartsstof in de werkomgeving aanwezig is of situaties waarbij heet zand opgezogen dient te worden.

Het is zeer belangrijk dat deze stoffen veilig opgezogen en afgevoerd worden. Zo is kwartsstof een stof die zeer gevaarlijk is voor de gezondheid van uw medewerkers. Deze oplosbare stofdeeltjes kunnen snel en diep in de longen van uw medewerkers terecht komen. Wanneer deze stoffen op de juiste manier opgezogen en afgevoerd worden, ontstaat er een veiligere werkomgeving waarbij de gezondheid van uw medewerkers niet in gevaar wordt gebracht. Doordat deze stoffen vaak in grote hoeveelheden aanwezig zijn, biedt een centraal stofzuigsysteem de juiste oplossing. Een centraal stofzuigsysteem heeft vele voordelen!

 Centraal stofzuigsysteem staalindustrie stofzuiginstallatie Atimo Nederland  Stofzuigsysteem staalfabriek Industriele stofzuiger AtimoNederland

Voordelen stofzuigsysteem voor de staalindustrie

De voordelen van een stofzuigsysteem zijn enorm. Zo heeft een centraal stofzuigsysteem als voordeel dat deze standaard ontworpen en gebouwd wordt met een voorafscheider, die als voordeel heeft dat opgezogen stoffen veilig en snel opgeslagen kunnen worden. Een voorafscheider filtert de opgezogen stoffen en slaat deze op, waardoor de filters van de vacuüm unit worden ontzien. Hierdoor hebben de filters van een centraal stofzuigsysteem een lange levensduur en heeft een dergelijk stofzuigsysteem weinig onderhoud nodig. Daarnaast heeft een centraal stofzuigsysteem nog veel meer voordelen:

 • Alle opgezogen stoffen en materialen worden op één plek verzameld
 • Een stofzuigsysteem maakt het mogelijk om de stoffen een lange afstand te laten overbruggen
 • Er is slechts één stofzuigsysteem nodig voor het opzuigen van stoffen in de werkomgeving, in plaats van meerdere mobiele industriële stofzuigers
 • Een stofzuigsysteem kan door meerdere gebruikers gelijktijdig ingezet worden
 • De inzet van een stofzuigsysteem zorgt ervoor dat de onderhoudskosten veel lager zijn
 • De gebruikers van het stofzuigsysteem hebben weinig omkijken naar het systeem

Met een stofzuigsysteem kunt u alle kanten op. Vraag gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie