Industrie

Scheepsbouw

De juiste zuigoplossing voor ieder stofprobleem in de scheepsbouw.

Wereldwijd wordt Nederland gewaardeerd om de scheepsbouwtechnieken die wij hanteren. Het bouwen van schepen gaat echter gepaard met een hoop stof. Veel bedrijven in Nederland hebben dan ook een groot stofprobleem. Atimo Nederland heeft effectieve zuigoplossingen voor deze stofproblemen.

Demonstratie aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Scheepsbouw Assortiment

...

Industriële stofzuigers en stofzuigsystemen voor het efficiënt opzuigen van stoffen op schepen!

De scheepsbouw is ruim vertegenwoordigd in Nederland. Veel bedrijven in Nederland houden zich bezig met het bouwen van schepen. Als land worden we dan ook gewaardeerd om onze scheepsbouwtechnieken. Het bouwen van schepen gaat echter niet zonder het creëren van een hoop stof. Veel bedrijven die zich bezighouden met het bouwen van schepen hebben dan ook een groot stofprobleem. Naast stof hebben deze bedrijven ook veel te maken met vrijkomende materialen, zoals slijpsels en grit. Wanneer deze stoffen en materialen niet verwijderd en opgezogen worden, kan er een onveilige werkomgeving ontstaan. Tevens kan langdurige blootstelling aan stoffen nadelig zijn voor de gezondheid van werknemers. Het opzuigen van stoffen en materialen is dan ook erg belangrijk. Het verwijderen en opzuigen van stoffen en materialen zorgt voor een schone en veilige werkomgeving.  

Voor het opzuigen en afvoeren van stoffen en (rest)materialen is een industriële stofzuiger of centraal stofzuigsysteem nodig. Atimo Nederland heeft een jarenlange ervaring en expertise opgebouwd in de industriële zuigtechniek. Hierdoor kunnen wij u van de juiste en op maat gemaakte zuigoplossing voorzien. Wat uw situatie ook is, wij kunnen het aan! 

 

Centraal stofzuigsysteem voor het opzuigen van stoffen en materialen in de scheepsbouw!

Een industriële stofzuiger of centraal stofzuigsysteem is in de scheepsbouw geen overbodige luxe. Het bouwen van schepen brengt het nodige stof met zich mee, wat eenvoudig en effectief opgezogen en afgevoerd kan worden met een industriële stofzuiger of centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland.

Samen met u kijken we naar de gewenste zuigoplossing voor uw stofprobleem. Afhankelijk van uw situatie wordt er gekeken naar het meest geschikte stofzuigsysteem. Bij het opbouwen van een centraal stofzuigsysteem wordt er onder andere gekeken naar de zuigkracht die het stofzuigsysteem nodig heeft. Op basis daarvan wordt een vacuüm unit geselecteerd. Wij beschikken over zeer krachtige vacuüm units, met een vermogen tussen de 15 kW en 127 kW. Naast een vacuüm unit bestaat een centraal stofzuigsysteem uit een voorafscheider en diverse componenten. Zo worden opgezogen stoffen en materialen afgevoerd naar de voorafscheider, waar deze stoffen en materialen worden opgeslagen. Een voorafscheider heeft als voordeel dat de filters van de vacuümunit worden ontlast, waardoor deze een langere levensduur hebben. Ook geeft een voorafscheider het stofzuigsysteem een aanzienlijke opslagcapaciteit (maximaal 2 kuub). De componenten maken het stofzuigsysteem af. Zo zorgt het leidingwerk ervoor dat het op te zuigen stof naar het gewenste opslagpunt wordt afgevoerd en wordt geledigd via een ledigingsklep.

De mogelijkheden voor een centraal stofzuigsysteem zijn enorm. Vraag ons gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie

SluitenOm je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindtMeer weten