Industrie

Zandstralen

Zuigoplossingen voor zandstralen en stralen met straalgrit.

Zandstralen is een techniek die gebruikt wordt bij oppervlaktebehandeling voor het bereiken van een schuureffect. Hierbij komen veel gritkorrels vrij die opgezogen dienen te worden. Atimo Nederland heeft industriële stofzuigers in het assortiment die speciaal geschikt zijn voor deze toepassing. Hieronder krijgt u een indruk van de mogelijkheden.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Zandstralen Assortiment

Industriële stofzuigers voor zandstralen

Zandstralen is een methode die veelal wordt gebruikt in de oppervlaktebehandeling van harde materialen. Bij het stralen van zand wordt zand of straalgrit tegen een voorwerp geblazen om zo een schuureffect te bereiken. Deze methode wordt veelal ingezet voor het verwijderen van roest of verf. Ondanks dat zandstralen een zeer effectieve methode is, zorgt deze methode ook voor de nodige vervuiling. Wanneer de restmaterialen die vrijkomen bij het stralen van zand en straalgrit niet of niet effectief verwijderd worden, ontstaat er al snel een stofophoping. Deze stofophoping kan leiden voor een hoop overlast. Het wegscheppen van zand en straalgrit is een zware en intensieve werkzaamheid die kan leiden tot fysieke klachten onder uw medewerkers. Naast het handmatig wegscheppen van zand en straalgrit, is het ook mogelijk deze materialen op te zuigen met een industriële stofzuiger of een stofzuigsysteem. Een industriële stofzuiger of stofzuigsysteem maakt het mogelijk om deze stoffen snel, effectief en ergonomisch op te zuigen. Tevens is het mogelijk de opgezogen materialen opnieuw te gebruiken en zorgt een stofzuigsysteem voor een schone en veilige(re) werkomgeving.

Het opzuigen van zand en straalgrit vergt een krachtige stofzuiger. Atimo Nederland heeft een breed assortiment industriële stofzuigers en stofzuigsystemen die geschikt zijn voor deze toepassing. Wij hebben deze stofzuiginstallaties zowel te koop als te huur, vraag gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Stofzuigsysteem voor zandstralen Atimo Nederland  Zandstralen Mobiel stofzuigsysteem AtimoNederland

Voordelen zandzuiger

Een zandzuiger van Atimo Nederland maakt het mogelijk om restmaterialen die vrijkomen bij zandstralen en het stralen van straalgrit effectief en snel op te zuigen. Tevens maken onze zandzuigers het mogelijk om dit opgezogen straalgrit te hergebruiken door het straalgrit terug te voeren in de werpstraler. Dit kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing in dit kostbare proces.

Atimo Nederland heeft voor deze toepassing diverse zuigoplossingen die allen zeer breed inzetbaar zijn, waardoor de mogelijkheden enorm zijn. Zo kunt u kiezen uit zandzuigers die mobiel of juist centraal inzetbaar zijn. Binnen deze categorieën heeft u de keuze uit zandzuigers die aangedreven worden op krachtstroom (380 Volt) of juist voorzien zijn van een diesel aandrijving en daardoor compleet onafhankelijk zijn van stroomvoorzieningen.

Een centraal stofzuigsysteem heeft als voordeel dat alle opgezogen stoffen en materialen afgevoerd worden naar één centraal punt. Daarbij kan het straalgrit door meerdere gebruikers gelijktijdig opgezogen worden. Een mobiele stofzuiginstallatie (de DF serie) heeft als voordeel dat deze net zo krachtig is als een centraal stofzuigsysteem maar toch zeer flexibel ingezet kan worden. Met een klein rijbewijs kan de DF serie eenvoudig naar iedere gewenste locatie worden verplaatst. Daarbij is de DF serie geschikt voor zuigslangen met een slanglente tot 120 meter!

Onze technisch specialisten kijken graag vrijblijvend naar uw bedrijfssituatie om u zo van een op maat gemaakt advies te voorzien. Neem gerust contact met ons op!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie