Materialen

Kwartsstofzuiger

Voor het veilig opzuigen van kwartsstof.

Kwartsstof is schadelijk voor de gezondheid, waardoor het belangrijk is om een veilige werkomgeving te creëren voor uw medewerkers. Dit kan met een stofzuiginstallatie geschikt voor het opzuigen van kwartsstof. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Kwartsstofzuiger Assortiment

De gevaren van kwartsstof

Het veilig opzuigen van kwartsstof is ontzettend belangrijk, gezien het een gezondheidsgevaarlijke stof betreft. Een centraal stofzuigsysteem of mobiele stofzuiginstallatie voor kwartsstof zorgt ervoor dat kwartsstof op een veilige manier opgezogen wordt en creëert tevens een veilige werkomgeving.

Wanneer materialen voor 1,5% uit kwarts bestaan, worden deze materialen gespecificeerd als kwarts houdend. Kwarts komt voor in alledaagse bouwmaterialen, zoals beton, baksteen en kalkzandsteen. Wanneer deze bouwmaterialen bewerkt worden, bijvoorbeeld door boren, zagen, slijpen en frezen, komt er kwartsstof vrij. Ook het stof dat op de werkvloer geveegd wordt kan kwartsstof bevatten en daardoor gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het gevaar van kwartsstof is dat deze oplosbare kleine stofdeeltjes in de longen van uw medewerkers terecht komen en silicose (stoflongen) of longkanker veroorzaken. Als werkgever bent u verantwoordelijkheid voor het creëren van een veilige en schone werkomgeving, waarbij medewerkers kunnen werken zonder dat zij kwartsstof inademen. Een centraal stofzuigsysteem of mobiele stofzuiginstallatie geschikt voor het opzuigen van kwartsstof biedt de juiste oplossing.

Mobiele stofzuiginstallatie kwarts stofzuiger AtimoNederland  Kwarts stofzuiger centraal stofzuigsysteem AtimoNederland

Centraal stofzuigsysteem voor kwartsstof

Een centraal stofzuigsysteem of mobiele stofzuiginstallatie moet voldoen aan wettelijke richtlijnen voor het opzuigen en afvoeren van kwartsstoffen. De centrale stofzuigsystemen en mobiele stofzuiginstallaties van Atimo Nederland voldoen aan deze regelgeving en zorgen ervoor dat uw medewerkers veilig kunnen werken met kwarts houdende materialen.

Binnen het assortiment kwartsstof stofzuigers heeft u diverse mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een centraal stofzuigsysteem met een krachtstroom (380 Volt) aandrijving of Diesel aandrijving. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie wordt een centraal stofzuigsysteem ontworpen en opgebouwd. Een centraal stofzuigsysteem bestaat altijd uit drie onderdelen:

  1. Een vacuüm unit die zorgt voor de benodigde zuigkracht en zuigsnelheid
  2. Een voorafscheider die ervoor zorgt dat grote hoeveelheden stof opgezogen en afgevoerd kunnen worden
  3. Componenten, bestaande uit leidingwerk voor het creëren van voldoende afzuigpunten, een zuigslang voor het opzuigen van stoffen en een ledigingsklep voor het ledigen van de voorafscheider.

Naast een centraal stofzuigsysteem is het ook mogelijk om kwartsstoffen op te zuigen met de Dragonfly mobiele stofzuiginstallatie. De Dragonfly bestaat uit een vacuüm unit en een hopper en is standaard gebouwd op een aanhangwagen. Dit zorgt ervoor dat de Dragonfly altijd mobiel en flexibel inzetbaar is. Met een Dragonfly kunt u zuigslangen met een slanglengte tot 120 meter inzetten, zodat u ook het stof op de moeilijk bereikbare plekken op kunt zuigen.

Weet u niet helemaal wat de juiste zuigoplossing is voor uw bedrijfssituatie? Neem gerust contact met ons op. Samen met u kijken we graag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie