Materialen

Bulkstofzuigers

Grote hoeveelheden stof en materiaal snel opzuigen.

Een bulkstofzuiger maakt het mogelijk om grote hoeveelheden stoffen en materialen (bulk) in een snel tempo op te zuigen en af te voeren. Bulkstofzuigers zijn er in alle soorten en maten. Hieronder krijgt u een idee van de mogelijkheden.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Bulkstofzuigers Assortiment

Vacuüm unit voor bulk

Bij verschillende productieprocessen komt vaak morsgoed vrij. Wanneer er grote hoeveelheden morsgoed (bulk) ontstaan, kan het wenselijk zijn deze bulkstoffen op te zuigen middels een vacuüm unit. Dit is vaak een stap te ver voor een industriële stofzuiger. Een industriële stofzuiger is gericht op het opzuigen en verzamelen van stof en heeft een opslagcapaciteit tot ongeveer 100 liter. Opgezogen stoffen komen dan terecht in de vuilcontainer van de industriële stofzuiger. Om verder te kunnen zuigen dient eerst de vuilcontainer geleegd te worden. Dit proces kan omslachtig werken indien u meer of juist sneller bulkstoffen wilt opzuigen. Een mobiele stofafzuiger of een centraal stofzuigsysteem voor het opzuigen van bulkstoffen kan hier uitkomst bieden.

Een mogelijkheid voor het snel en efficiënt opzuigen van bulkstoffen en bulk materialen is de Dragonfly 40. Deze mobiele vacuüm unit met hopper op aanhangwagen is voorzien van een krachtige diesel aangedreven lobe pomp en heeft een vermogen van maar liefst 55 kW. Daarbij haalt de Dragonfly vacuümhopper een extreme zuigkracht tot 80% waardoor bulkstoffen in mum van tijd opgezogen en opgevangen kunnen worden. Wanneer de hopper volgezogen is, kan deze eenvoudig geledigd worden in bijvoorbeeld een Big Bag. De Big Bag kan middels haken onderaan de hopper bevestigd worden, waardoor lediging eenvoudig en snel plaatsvindt.

Zandzuiger zand opzuigen AtimoNederland  Centraal stofzuigsysteem Bulk zuigen AtimoNederland

Centraal stofzuigsysteem voor bulk

Snel, krachtig en efficiënt bulkstoffen en materialen opzuigen en transporteren naar een centraal punt in uw organisatie? Geen probleem voor Atimo Nederland. Met een centraal stofzuigsysteem voor bulkstoffen kunt u alle kanten op. Zo kunt u werken met lange zuigslangen zodat gebruikers een groot bereik hebben tijdens het opzuigen van deze stoffen, maar u kunt ook gebruikmaken van meerdere afzuigpunten die tegelijkertijd ingezet kunnen worden zodat uw medewerkers (op meerdere verdiepingen) gelijktijdig bulkstoffen op kunnen zuigen. Het kan voor Atimo Nederland niet gek genoeg!

Bij het ontwerpen en bouwen van een centraal stofzuigsysteem kijken wij altijd naar uw bedrijfssituatie en persoonlijke wensen. Op basis daarvan bouwen we een centraal stofzuigsysteem. Hierbij heeft u diverse mogelijkheden. Zo heeft u de keuze tussen een krachtstroom (380 Volt) aangedreven vacuümunit of juist een diesel aangedreven vacuümunit. Daarnaast speelt de voorafscheider een grote rol. Een voorafscheider is een extra punt tussen de vacuümunit en het afzuigpunt. Hierbij spelen keuzes als de grote van de opslagcapaciteit, lediging in een stortbak of Big Bag en de manier van lediging een rol. Wilt u dat de lediging automatisch geschiedt wanneer de voorafscheider volgezogen is? Of leegt u de voorafscheider liever handmatig? Wij kijken vrijblijvend naar al deze mogelijkheden met u.

 

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie