Industrie

Betonindustrie

Zuigoplossingen voor stoffen in de betonindustrie.

Werkzaam in de betonindustrie en last van vrijkomende stoffen, zoals betonstof, steenstof en kwartsstof? Atimo Nederland heeft diverse zuigoplossingen in de vorm van centrale stofzuigsystemen en mobiele droge stoffen wagens.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Betonindustrie Assortiment

Industriële stofzuiger voor beton

Binnen de betonindustrie is het zeer wenselijk een industriële stofzuiger in te zetten voor het opzuigen van stoffen en morsgoed. In deze industrie wordt veelal met beton en stenen gewerkt. Deze materialen creëren stoffen en restmaterialen (morsgoed) waarbij het belangrijk is dat deze stoffen snel en veilig opgezogen worden. Dit is zo belangrijk omdat werknemers hierdoor stofvrij en in een veilige werkomgeving kunnen werken. Daarbij is kwartsstof een veelvoorkomende stofsoort die voorkomt in bouwmaterialen, waaronder beton en stenen. Hoe hoger het kwartsgehalte van de bouwmaterialen, hoe groter de kans dat kwartsstof vrijkomt bij het bewerken van deze materialen.

Kwartsstof is zeer gevaarlijk voor de gezondheid van uw werknemers. Deze kleine oplosbare stofdeeltjes komen al snel diep in de longen van uw werknemers terecht. Wanneer werknemers langdurig aan deze gevaarlijke stof worden blootgesteld, kan dit stoflongen of longkanker veroorzaken. Het is daarom zeer belangrijk om deze kwartsstoffen, samen met betonstof en steenstof snel en veilig op te zuigen. Een industriële stofzuiger van Atimo Nederland maakt dit mogelijk!

Stofvrij werken stofzuiginstallatie AtimoNederland  Afzuiginstallatie industriele stofzuiger AtimoNederland

Stofzuigsysteem voor beton

Atimo Nederland heeft diverse stofzuigsystemen te bieden voor het effectief en veilig opzuigen van stoffen en morsgoed die vrijkomen in de betonindustrie. Zo zijn er drie mogelijke zuigoplossingen:

  1. Een Dragonfly vacuüm hopper. Dit stofzuigsysteem bestaat uit een krachtige vacuümunit (23 kW of 55 kW vermogen) met hopper en is standaard gebouwd op een aanhangwagen. Hierdoor is dit stofzuigsysteem zeer flexibel inzetbaar. Daarbij heeft de Dragonfly een diesel aandrijving, waardoor dit systeem volledig onafhankelijk is van stroom. Zo kan deze droge stoffen wagen op iedere gewenste plaats ingezet worden.
  1. Een centraal stofzuigsysteem. Dit stofzuigsysteem wordt opgebouwd uit een krachtige vacuümunit (kW vermogen is afhankelijk van de toepassing) en een voorafscheider. De vacuümunit zorgt voor de benodigde zuigkracht voor het opzuigen van de stoffen. De opgezogen stoffen komen vervolgens terecht in de voorafscheider, vanwaar deze stoffen veilig afgevoerd kunnen worden. Een centraal stofzuigsysteem wordt afgemaakt met componenten, waaronder leidingwerk en ledigingskleppen, om het stofzuigsysteem volledig op maat te maken.
  1. Een industriële stofzuiger. Bovenstaande zuigoplossingen zijn zeer krachtig en zwaar. In sommige bedrijfssituaties is dat helemaal niet nodig. Wanneer bovenstaande oplossingen te zwaar zijn voor uw toepassing, bent u bij Atimo Nederland ook aan het juiste adres voor een industriële stofzuiger. Deze stofzuigers zijn lichter in vermogen, maar daarentegen zeer handzaam en industrieel uitgevoerd.

Op zoek naar een zuigoplossing voor uw stofprobleem? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie