Zuigtoepassingen

Industrie

Voor elke industrie het beste stofzuigsysteem.

In verschillende industrieën komen verschillende soorten stof en morsgoed vrij. Elke stof vraagt om een andere aanpak. Zo heeft de één te maken met een gezondheidsgevaarlijke stof als asbest, terwijl de ander het liefst zo veel mogelijk stof zo snel mogelijk op wilt zuigen.  Wat uw situatie ook is, wij hebben de geschikte zuigoplossing!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Industrie Assortiment

Zuigtechniek

Door onze jarenlange ervaring in de zuigtechniek, hebben wij ontzettend veel kennis, expertise en techniek omtrent industriële stofzuigers in tientallen industrieën opgedaan. Door deze ervaring kunnen wij voor ieder stofprobleem de juiste zuigoplossing bieden. Of het nou gaat om een industriële stofzuiger, een krachtige vacuüm unit of een compleet stofzuigsysteem, wij bieden het allemaal.

Heeft u te maken met gezondheidsgevaarlijke stoffen als asbest of kwartsstof in de werkomgeving? Dan is het zéér belangrijk om een gezonde en veilige werkomgeving voor uw werknemers te creëren. Atimo Nederland heeft industriële stofzuigers en centrale stofzuigsystemen in het programma die hier geschikt voor zijn. Met speciale veiligheidsfilter kunnen deze gezondheidsgevaarlijke stoffen veilig opgezogen worden.

Heeft u te maken met vrijkomende stoffen die brand- en explosiegevaarlijk zijn? Of dient er gewerkt te worden in een omgeving die brand- en explosiegevaarlijk kan zijn? Ook dat is voor Atimo Nederland geen enkel probleem. Door onze industriële stofzuigers en centrale stofzuigsystemen ATEX uit te voeren, kunnen deze stoffen veilig opgezogen worden.

In welke industrie u ook actief bent, wij kunnen u van een op maat gemaakte zuigoplossing voorzien.

Industriele stofzuiger voorafscheider Atimo Nederland  F100 TOP centraal stofzuigsysteem industriele stofzuiger Atimo Nederland

Centraal afzuigsysteem voor verschillende industriën

Een centraal stofzuigsysteem is veelal de juiste oplossing voor toepassingen in de zware industrie. In de zware industrie komen zware stoffen en materialen morsgoed vrij die opgezogen dienen te worden. Het opzuigen van deze stoffen en materialen vergt dan ook een krachtige vacuümunit. Atimo Nederland heeft een breed assortiment van deze krachtige vacuümunits, die volledig ingericht en opgebouwd kunnen worden naargelang het type op te zuigen stof.

Heeft u tijdens productieprocessen veel last van morsgoed en wenst u dit morsgoed in korte tijd achtereen op te zuigen? Geen enkel probleem voor Atimo Nederland! Met een op maat gemaakt centraal stofzuigsysteem kunt u deze stoffen in grote hoeveelheden achter elkaar opzuigen. Het toevoegen van meerdere afzuigpunten maakt het mogelijk om met meerdere gebruikers gelijktijdig morsgoed op te zuigen. De inzet van een voorafscheider zorgt er tevens voor dat het hergebruik van opgezogen materialen mogelijk is.

Naast een centraal stofzuigsysteem biedt Atimo Nederland ook een mobiele stofzuiginstallatie voor de zware industrie. De Dragonfly vacuüm hopper bestaat uit een krachtige vacuümunit (55 kW vermogen) en een vacuüm hopper met een opslagcapaciteit van 710 liter. Doordat dit stofzuigsysteem standaard op een aanhangwagen is gebouwd, kan deze stofzuiginstallatie eenvoudig met een klein rijbewijs naar iedere gewenste positie verplaatst worden.

Atimo Nederland heeft deze stofzuigsystemen zowel in de verkoop als in de verhuur. Zo kunt u deze stofzuiginstallaties inzetten voor een tijdelijke klus of om de zuigkracht en zuigefficiëntie van deze stofzuigsystemen te ervaren alvorens u tot aanschaf overgaat.

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie