Industrie

Overslagbedrijf

Zuigoplossingen voor elk stofprobleem in een overslagbedrijf.

De vrijkomende stoffen en restmaterialen in een overslagbedrijf zijn zeer divers. Zo ook de specifieke toepassing per bedrijf. Waar de één bulk wilt opzuigen, gaat het bij de ander om zeer fijne stoffen. Atimo Nederland is van alle markten thuis!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Overslagbedrijf Assortiment

Centrale afzuigsystemen voor overslagbedrijven

Een centraal stofzuigsysteem is geschikt voor het opzuigen van tientallen soorten stof, waaronder stof dat vrijkomt in een overslagbedrijf. Binnen overslagbedrijven komen verschillende processen voor die het nodige stof en restmateriaal creëren. Wanneer deze stoffen en materialen niet of niet effectief genoeg verwijderd worden, kan een stofophoping ontstaan. Een stofophoping is nadelig voor de werkefficiëntie en veiligheid van de werkomgeving. Het verwijderen van deze stoffen en materialen dient tijdig, efficiënt en effectief te gebeuren. Een centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland geschikt voor toepassing in overslagbedrijven biedt uitkomst.

Samen met u kijken we naar uw specifieke bedrijfssituatie om zo te bepalen hoe het stofzuigsysteem er uit moet komen te zien. Een centraal stofzuigsysteem wordt opgebouwd uit drie onderdelen:

 1. Vacuüm unit. Op basis van uw bedrijfssituatie en wensen wordt bepaald hoeveel zuigkracht het stofzuigsysteem nodig heeft. Atimo Nederland heeft vacuüm units in het assortiment met een vermogen tussen de 15 kW en 127 kW.
 2. Voorafscheider. Opgezogen stoffen en materialen worden naar één centraal punt afgevoerd en opgeslagen. Deze stoffen komen terecht in de voorafscheider. Een voorafscheider heeft een opslagcapaciteit tot maximaal 3 kuub. De voorafscheider kan via verschillende ledigingskleppen compleet naar uw wens worden geledigd.
 3. Componenten. Het systeem wordt op maat gemaakt via componenten. Hoeveel afzuigpunten wilt u hebben? Hoe groot is de afstand die stoffen af moeten leggen? Op basis van de antwoorden op deze vragen wordt het leidingwerk voor uw centrale stofzuigsysteem samengesteld.

Met een centraal stofzuigsysteem dat naadloos aansluit op uw bedrijfssituatie kunt u stoffen en materialen snel, krachtig en effectief opzuigen.

Vacuum unit met voorafscheider Atimo Nederland  Afzuiginstallatie centraal stofzuigsysteem Atimo Nederland

 

Voordelen stofzuigsysteem

De voordelen van het inzetten van een centraal stofzuigsysteem voor het verwijderen en opzuigen van stoffen en materialen zijn groot. Zo is één van de grootste voordelen dat een centraal stofzuigsysteem het mogelijk maakt dat meerdere gebruikers gelijktijdig op verschillende plaatsen in de werkomgeving stoffen en materialen op kunnen zuigen en kunnen laten transporteren naar één centraal punt. Hierdoor heeft u slechts één stofzuigsysteem nodig, in plaats van meerdere losse industriële stofzuigers. Een stofzuigsysteem zorgt voor lagere onderhoudskosten. Daarnaast hebben gebruikers weinig tot geen omkijken naar een centraal stofzuigsysteem, wat het gebruiksgemak vergroot.

Een centraal stofzuigsysteem heeft nog veel meer voordelen:

 • Het hergebruiken van opgezogen stoffen en materialen is mogelijk;
 • Een schone werkomgeving zorgt voor een verbeterde veiligheid en kwaliteit en een lager risico op ongevallen;
 • Lagere kosten voor onderhoud door schone en efficiënte productieprocessen;
 • Opgezogen stoffen en materialen worden verzameld op één plaats en kunnen lange afstanden overbruggen;
 • Slechts één filterpakket wordt belast;
 • Een stofzuigsysteem creëert een veiligere werkomgeving.

Een centraal stofzuigsysteem zal u vele voordelen bieden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder! 

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie