Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem welke gebouwd is op een offshore schip
  • Centraal stofzuigsysteem bestaande uit onder andere een voorafscheider geschikt voor lediging in Big Bag zakken
Atimo project

Centraal stofzuigsysteem offshore

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem? Atimo Nederland heeft door de jaren heen al diverse centrale stofzuigsystemen mogen leveren. Onlangs hebben we wederom een centraal stofzuigsysteem mogen leveren aan de offshore, waarin wij al jaren actief zijn.

Wij hebben dit stofzuigsysteem mogen ontwerpen en bouwen op een groot offshore schip. Doordat er hele dagen op dit offshore schip gewerkt wordt, ontstaat er ontzettend veel stof en materiaal dat vrijkomt bij verschillende werkzaamheden. Wanneer deze stoffen en materialen niet tijdig verwijderd en opgezogen worden, ontstaat er al snel een stofophoping die tot overlast kan leiden. Om dit te voorkomen hebben wij dit stofzuigsysteem ontworpen en gebouwd, die dagelijks ingezet wordt om deze stoffen en materialen op te zuigen en af te voeren, zodat het schip schoon en leeg blijft.  

Stofzuigsysteem schip

Om op het complete schip stoffen en materialen op te kunnen zuigen en af te kunnen voeren, was het noodzakelijk hier een krachtig centraal stofzuigsysteem te bouwen en te installeren. Het stofzuigsysteem op dit offshore schip is opgebouwd uit drie belangrijke onderdelen:

  1. De vacuüm units. Om het mogelijk te maken om stoffen op grote afstand op te zuigen en af te voeren, heeft dit systeem veel zuigkracht nodig. Deze zuigkracht wordt gegenereerd door drie vacuümunits, die ieder een vermogen hebben van 30 kW. Deze vacuüm units zijn werkzaam op krachtstroom (380 Volt) en halen een maximale onderdruk van maar liefst 82% vacuüm. De vacuümunits zijn voorzien van filters die geschikt zijn tot een temperatuur van -25°C. Hierdoor functioneert het stofzuigersysteem ook in koude temperaturen.

    2. De voorafscheiders. Wanneer stoffen en materialen verwijderd en opgezogen worden, worden deze afgevoerd naar drie voorafscheiders, die het mogelijk maken om deze stoffen op een centrale plaats op te vangen. Deze voorafscheiders hebben ieder een opslagcapaciteit van 0,5 m3. Nadat de voorafscheiders volgezogen zijn, zorgen ledigingskleppen ervoor dat de voorafscheiders automatisch geledigd worden in Big Bag zakken.
  1. Componenten. Dit stofzuigersysteem is uitgerust met de nodige componenten. Zo is dit stofzuigsysteem voorzien van een gezamenlijk leidingwerk van maar liefst 650 meter. Het leidingwerk heeft meerdere vertakkingen voorzien van zuigslangen, zodat gebruikers op verschillende plaatsen op het schip stoffen op kunnen zuigen en af kunnen voeren naar de voorafscheiders.

De voordelen van centrale stofafzuiging

Een centrale stofafzuiging heeft veel voordelen, waaronder:

  • Slechts één centraal stofzuigsysteem in plaats van meerdere losse industriële stofzuigers in de werkomgeving;
  • Aftakkingen in het stofzuigsysteem zorgen ervoor dat meerdere gebruikers gelijktijdig stoffen op kunnen zuigen;
  • Opgezogen stoffen en materialen worden op een centraal punt verzameld en geleegd, wat veel gebruiksgemak oplevert;
  • Volgezogen voorafscheiders kunnen automatisch worden geledigd in een stortbak of Big Bag zak. Hierdoor kan het stofzuigersysteem continu gebruikt worden.

Centraal stofzuigsysteem op maat

Een centraal stofzuigsysteem wordt altijd opgebouwd aan de hand van uw bedrijfssituatie en de toepassing waarvoor het stofzuigsysteem bedoelt is. Met een centraal stofzuigsysteem kunt u alle kanten op. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een centraal stofzuigsysteem dat werkzaam is op krachtstroom of voorzien is van een diesel aandrijving. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om gezondheidsgevaarlijke stoffen op te zuigen, doordat het stofzuigsysteem uitgerust kan worden met filters die hier speciaal geschikt voor zijn.

Wat uw situatie ook is, wij kijken graag met u naar de mogelijkheden. Niets is ons te gek, wij gaan geen uitdaging uit de weg!

Stofzuigsysteem advies nodig?

Wilt u graag meer informatie over een centraal stofzuigsysteem? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw bedrijfstoepassing!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie