Voorafscheiders

Een voorafscheider is een essentieel onderdeel van een centraal stofzuigsysteem. Een voorafscheider is een extra punt tussen het afzuigpunt en de vacuümunit, die ervoor zorgt dat de opslagcapaciteit wordt vergroot. Tevens zorgt een voorafscheider ervoor dat de filters van de vacuümunit worden ontlast.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Voorafscheiders Assortiment

Voorafscheiders

Een voorafscheider is onderdeel van een centraal stofzuigsysteem en wordt altijd ingezet in combinatie met een industriële stofzuiger. Een voorafscheider inzetten heeft veel voordelen. Zo wordt de opslagcapaciteit van uw stofzuigsysteem aanzienlijk vergroot. Zo kan de opslagcapaciteit worden vergroot met 100 liter, maar bijvoorbeeld ook met 7 kuub. Ideaal voor situaties waarin grote hoeveelheden stof en restmateriaal opgezogen moeten worden. Daarnaast zorgt een voorafscheider ervoor dat het filter van de industriële stofzuiger wordt ontzien, wat zorgt voor een langere levensduur. Binnen het assortiment voorafscheiders zijn er vele mogelijkheden. Bekijk ze hieronder of neem contact met ons op. We nemen graag de mogelijkheden met u door.

Industrieel centraal zuigsysteem

Voorafscheiders

Een voorafscheider is onderdeel van een centraal stofzuigsysteem of stofzuiginstallatie en wordt altijd in combinatie met een vacuümunit ingezet. Een voorafscheider is een extra punt tussen het afzuigpunt en de vacuümunit en zorgt ervoor dat de opslagcapaciteit van de stofzuiginstallatie aanzienlijk wordt vergroot. Waar een industriële stofzuiger een opslagcapaciteit heeft van bijvoorbeeld 150 liter, zorgt een voorafscheider ervoor dat de opslagcapaciteit maar liefst 1 of 2 kuub bedraagt. Een voorafscheider is dan ook bij uitstek geschikt voor situaties waarbij men grote hoeveelheden stoffen en materialen achtereen wilt opzuigen (bulk zuigen).

Naast het vergroten van de opslagcapaciteit heeft een voorafscheider nog een groot voordeel. Doordat het opgezogen stof en materiaal terecht komt in de voorafscheider, worden de filters van de industriële stofzuiger / vacuümunit ontlast. Hierdoor blijft de kwaliteit van het centrale stofzuigsysteem of stofzuiginstallatie gewaarborgd en gaan de filters een aanzienlijk langere tijd mee.

Nadat stoffen en materialen opgezogen zijn, worden deze verzameld in de voorafscheider. Op deze manier kunnen stoffen eenvoudig in het productieproces hergebruikt worden.

Neem contact op

Advies over voorafscheiders?

Welke voorafscheider het meest geschikt is voor uw situatie, hangt volledig af van het centrale stofzuigsysteem dat u in wilt zetten en het type stof dat opgezogen dient te worden. Met onze vakkennis en ervaring kunnen wij u de juiste oplossing bieden. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

072 562 80 88
info@atimo-nederland.nl

Stel je vraag aan onze specialist

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie