Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor het opzuigen van asbest
  • Asbest stofzuiger bestaande uit een krachtige vacuümunit in een wasstraat voor veilige asbest verwijdering
  • Centraal stofzuigsysteem dat ingezet wordt als asbest stofzuiger in combinatie met een wasstraat
  • Asbest verwijderen met een centraal stofzuigsysteem
  • Centraal stofzuigsysteem bestaande uit een vacuümunit, een voorafscheider en een wasstraat voor het veilig opzuigen en opslaan van asbest
Atimo project

Asbest verwijderen met een stofzuigsysteem

Asbest verwijderen en afvoeren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een stofzuigsysteem of een speciale asbest stofzuiger. Bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres voor het veilig verwijderen en afvoeren van asbest middels een asbest stofzuiger. Of er sprake is van een kleine of grote asbest sanering maakt voor Atimo Nederland niet uit. Wij beschikken over een breed assortiment asbest stofzuigers, waaronder compacte asbest stofzuigers, asbeststofzuigers met een longopac zakkensysteem en stofzuigsystemen geschikt voor het opzuigen van asbest.

Waarom een asbest stofzuiger?

Asbest is een stof die zeer gevaarlijk is voor de gezondheid van uw medewerkers. Langdurige blootstelling aan asbest kan allerlei ziektes veroorzaken, waaronder stoflongen en longkanker. Het verwijderen en opzuigen van asbest dient te gebeuren volgens strenge wet- en regelgeving. Een manier om asbest op een veilige manier en volgens de regelgeving op te zuigen en af te voeren is middels een asbest stofzuiger. Een asbest stofzuiger zorgt ervoor dat u veilig, snel en effectief asbest en asbesthoudende materialen vanaf de bron op kunt zuigen en af kunt voeren. De asbest stofzuigers van Atimo Nederland voldoen aan de strenge eisen en regelgeving voor het verwijderen van asbest en zijn dan ook geschikt voor toepassing in zowel kleine als grote asbest saneringen.  

Asbest stofzuiger met wasstraat in zeecontainer

Door de jaren heen hebben wij al tientallen klanten voorzien van een passende asbest stofzuiger, waarbij geen vraag ons te gek is. Zo hebben wij voor één van onze klanten, in samenwerking met de klant, een mobiele asbest stofzuiger met wasstraat en filtersysteem in een zeecontainer gerealiseerd. Wij hebben voor dit stofzuigsysteem een S10 Diesel vacuüm unit met voorafscheider geleverd, die voorzien is van de juiste veiligheidsfilters zodat het opzuigen van asbest mogelijk is.

De combinatie van een stofzuigsysteem met wasstraat in een zeecontainer zorgt voor een meer veilige handling van het asbest. Het opgezogen asbesthoudend materiaal komt in het ‘vuile’ compartiment van de zeecontainer binnen via de voorafscheider en belandt vervolgens in een Big Bag zak. Als de Big Bag volgezogen is, wordt deze afgebonden en verplaatst naar het was compartiment. Hier wordt de Big Bag gewassen en gespoeld, zodat er geen asbest aan de buitenkant van de Big Bag te vinden is. In een derde compartiment van de wasstraat kan de Big Bag verder geseald en uitgenomen worden voor transport naar de opslag. Op deze manier kan asbesthoudend materiaal sneller en veilig afgevoerd worden.

De voordelen van dit stofzuigsysteem

Dit asbest stofzuigsysteem heeft diverse voordelen, namelijk:

  • Het stofzuigsysteem wordt aangedreven door een krachtige vacuüm unit met een vermogen van maar liefst 66 kW. Hierdoor kan asbest en asbesthoudend materiaal snel en eenvoudig opgezogen worden;
  • Dit stofzuigsysteem is voorzien van een diesel aandrijving, waardoor het systeem volledig onafhankelijk is van stroom. Hierdoor kan het systeem op elke gewenste plek gepositioneerd worden zonder rekening te houden met stroom;
  • Het opgezogen materiaal wordt op één plek verzameld, namelijk in de voorafscheider. De voorafscheider heeft een opslagcapaciteit van 1 kuub. Wanneer de voorafscheider volgezogen is, wordt de schuifklep geopend en valt het asbest in de Big Bag die zich onder de voorafscheider bevindt;
  • Big Bags met asbest worden afgeknoopt, gewassen, gespoeld en vervolgens geseald, zodat het afvoeren van asbest volledig veilig gebeurt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de mogelijkheden!

Op zoek naar een asbest stofzuiger?

Bent u op zoek naar een manier om veilig asbest op te zuigen? Wij kunnen u verder helpen. Of u nu op zoek bent naar een wegwerp asbeststofzuiger, een industriële stofzuiger voor asbest of een robuust en krachtig stofzuigsysteem zoals hierboven omschreven, Atimo heeft het! Neem gerust contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw bedrijfstoepassing kunnen vertellen.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie