Terug naar projecten
 • Centraal stofzuigsysteem geschikt voor het opzuigen van bulk
 • Bulk stofzuigsysteem met centrale opstelling voor het opzuigen van grote hoeveelheden stof en materiaal
 • Stofzuiginstallatie welke ATEX gecertificeerd en ingezet wordt voor het opzuigen van bulk
 • Centraal stofzuigsysteem welke ingezet wordt voor het opzuigen van grote hoeveelheden morsgoed welke vrijkomen bij productieprocessen
 • Centraal stofzuigsysteem voor bulkzuigen
 • Stofzuiginstallatie bulkzuigsysteem
 • Voorafscheider welke ATEX gecertificeerd is en ingezet wordt in de zware industrie
 • Centraal stofzuigsysteem bestaande uit onder andere een voorafscheider geschikt voor lediging in Big Bag zakken
 • Leidingwerk van een centraal stofzuigsysteem voor de zware industrie
Atimo project

Centraal stofzuigsysteem voor bulk

Bij een klant in het Rotterdamse havengebied hebben wij dit centrale stofzuigsysteem voor bulk ontworpen en gebouwd. Deze klant was op zoek naar een manier om tijdens schoonmaakwerkzaamheden efficiënt en effectief grote hoeveelheden stoffen en morsgoed op ieder gewenst moment op te kunnen zuigen. Omdat deze klant te maken had met bulk hoeveelheden stof, vergde deze toepassing een krachtig centraal stofzuigsysteem.

Waarom een centraal stofzuigsysteem?

Binnen elke industrie en elk werkomgeving komen diverse soorten stof vrij, zo ook bij deze klant. Deze stoffen ontstaan bijvoorbeeld tijdens het bewerken van producten. Ook hebben diverse industrieën te maken met morsgoed. Wanneer stoffen en morsgoed niet tijdig opgezogen en verwijderd worden, ontstaat er al snel overlast in de vorm van stofophoping.

Een centraal stofzuigsysteem maakt het mogelijk om op ieder gewenst moment overal in de werkomgeving stoffen en materialen op te kunnen zuigen. Daarbij is het mogelijk om een centraal stofzuigsysteem uit te rusten met meerdere afzuigpunten, waardoor meerdere gebruikers op hetzelfde moment bulkstoffen op kunnen zuigen en af kunnen voeren.

Het verzamelen van bulk met een stofzuigsysteem

In tegenstelling tot meerdere losse industriële stofzuigers in een fabriek of werkplaats wordt bij het inzetten van een stofzuigsysteem al het opgezogen bulk en morsgoed afgevoerd naar één centrale plaats. De vacuümunit, het meest essentiële onderdeel van het stofzuigsysteem, maakt dit mogelijk. De vacuümunit vormt de motor van het stofzuigsysteem en zorgt voor de benodigde zuigkracht. Bij deze klant is er gebruik gemaakt van een vacuümunit met een vermogen van 45 kW, waardoor al het bulk en morsgoed eenvoudig en snel opgezogen wordt en via het 150 meter lange RVS leidingwerk afgevoerd wordt naar de voorafscheider. De voorafscheider vormt een extra punt tussen de vacuümunit en het afzuigpunt. Opgezogen stoffen worden gefilterd en opgeslagen in deze voorafscheider. Voorafscheiders hebben een grote opslagcapaciteit van maximaal 2 kuub. Wanneer de voorafscheider volgezogen is, kan deze automatisch of handmatig geledigd worden middels diverse ledigingskleppen. Opgezogen bulk en morsgoed kan dan gestort worden in een Big Bag zak of stortbak. Hierdoor kunnen gebruikers van het stofzuigsysteem continu doorgaan met het opzuigen van stoffen.

De mogelijkheden van een vacuüm systeem

Elke industrie en elk bedrijf heeft te maken met stof. Deze stoffen lopen ontzettend uiteen. Hierdoor wordt een vacuüm systeem altijd ontworpen en gebouwd op basis van uw specifieke bedrijfstoepassing. De mogelijkheden van een vacuüm systeem zijn enorm:

 • De vacuüm unit. Afhankelijk van uw toepassing wordt er gekeken naar de benodigde zuigkracht, op basis waarvan wordt bepaald welk vermogen het stofzuigsysteem nodig heeft. Daarnaast heeft u de keuze uit een stofzuigsysteem op krachtstroom (380 Volt) of met een diesel aandrijving.
 • De voorafscheider. Dient de voorafscheider binnen of buiten opgesteld te worden? Hoeveel opslagcapaciteit wenst u? Plaatsing naast de vacuüm unit of liever ergens anders? De mogelijkheden zijn enorm!
 • Componenten. Hoeveel afzuigpunten wenst u? Waar worden de vacuüm unit en voorafscheider opgesteld? Hoeveel leidingwerk is daar voor nodig? Wilt u automatische of handmatige lediging? Wilt u een centrale opstelling of dient het stofzuigsysteem flexibel en verplaatsbaar te zijn?

Dit zijn allen vragen waar u niet alleen antwoord op hoeft te geven. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor het opzuigen van stoffen en materialen binnen uw bedrijf. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op!

Advies over een stofafzuiger nodig?

Kunt u door de bomen het bos niet meer zien? Heel begrijpelijk. Bepalen welk centraal stofzuigsysteem u nodig heeft kan erg lastig zijn. Onze technische experts helpen u graag verder. Bel ons op 072 – 562 80 88 en wij vertellen u vrijblijvend meer over de mogelijkheden!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie