Terug naar projecten
 • Stofzuigsysteem voor het opzuigen van kleikorrels
 • Vacuümunit van een stofzuigsysteem voor het opzuigen van kleikorrels
 • Centraal stofzuigsysteem bestaande uit onder andere een voorafscheider geschikt voor lediging in Big Bag zakken
Atimo project

Centraal stofzuigsysteem kleikorrels

Een centraal stofzuigsysteem wordt in een kassencomplex gebruikt voor het opzuigen van kleikorrels. Dit kassencomplex wordt ingezet voor het kweken en verbouwen van producten. Het kweken en verbouwen van producten wordt mede gerealiseerd door een voedingsstoffenrijke grond. Deze voedingsstoffenrijke grond wordt vaak meerdere keren achter elkaar gebruikt. Om de grond voedingstoffenrijk te houden, is het belangrijk om deze met enige regelmaat te vernieuwen.

Het proces van het verwisselen van de grond en het verwijderen van de resterende kleikorrels is een zeer intensief proces. Veelal wordt de grond handmatig verwijderd, door de grond uit het kassencomplex te scheppen. Dit is een tijdrovend en veelal niet-ergonomisch proces. Een centraal stofzuigsysteem voor het opzuigen van kleikorrels kan hier uitkomst bieden.

Waarom een stofafzuiger?

Het vernieuwen van de grond in een kassencomplex door de vervuilde grond er handmatig uit te scheppen is een zeer intensief proces dat vaak niet door één medewerker kan worden gedaan. Het is een tijdrovend proces dat door meerdere werknemers verricht dient te worden. Daarnaast is dit proces veelal niet ergonomisch en daardoor niet geheel wenselijk. De inzet van een centraal stofzuigsysteem (Industriële stofzuiger met losstaande voorafscheider) versnelt en versoepelt dit proces. In korte tijd zuigt de stofafzuiger de grond en kleikorrels op, terwijl de gebruiker hier geen zwaar schepwerk voor hoeft te verrichten.

De voordelen van een stofzuigsysteem

De voordelen van een centraal stofzuigsysteem in een situatie als deze, zijn enorm. Zo heeft een centraal stofzuigsysteem als voordeel dat:

 • Gebruikers de kleikorrels ergonomisch en efficiënt op kunnen zuigen;
 • Deze stofzuiginstallatie het mogelijk maakt om te werken over een afstand tot ruim 100 meter, zodat de gebruikers de kleikorrels ook achterin de kassen eenvoudig en snel op kunnen zuigen;
 • De klus met slechts enkele personen uitgevoerd kan worden;
 • Deze industriële stofzuiger / vacuümunit diesel aangedreven is en daardoor geheel onafhankelijk is van stroom. Hierdoor kan deze diesel stofzuiger mobiel gepositioneerd worden op iedere gewenste plaats;
 • De zuigkracht van deze stofzuiginstallatie enorm is. De S10 diesel heeft een vermogen van maar liefst 66 kW en maakt het mogelijk om gemakkelijk 25 kuub per dag op te zuigen. In drie weken tijd zijn dat 550 Big Bags!

Centrale stofafzuiging onderdelen

Om centrale stofafzuiging te realiseren wordt een centraal stofzuigsysteem gebouwd op basis van drie principes:

 1. De vacuümunit. Een vacuümunit is de motor van het complete stofzuigsysteem. Afhankelijk van het type stof of het materiaal dat u wilt opzuigen, past een vacuümunit hierbij. Daarbij heeft u de keuze tussen krachtstroom (380 Volt) aangedreven vacuümunits of diesel aangedreven vacuümunits.
 2. De voorafscheider. Een voorafscheider vormt als tweede een belangrijk onderdeel van de stofafzuiging. Een voorafscheider vormt een extra punt tussen de vacuümunit en het afzuigpunt en vangt alle opgezogen stof op. Zo is dit systeem voorzien van een voorafscheider met Big Bags eronder, zodat de voorafscheider direct geleegd kan worden in deze Big Bags.
 3. Componenten maken het systeem af. Zo is deze voorafscheider uitgerust met een handmatige vlinderklep, waardoor de gebruiker de lediging van de voorafscheider zelf in de hand heeft. Ook is deze stofzuiginstallatie uitgerust met lange zuigslangen, die het de gebruiker mogelijk maken om over een afstand tot 100 meter te zuigen.

Centraal stofzuigsysteem kopen of huren

Een centraal stofzuigsysteem biedt de gebruiker veel efficiënte en effectieve voordelen. Naast koop is een dergelijke stofzuiginstallatie ook leverbaar in de verhuur. Zo kunt u deze installatie per week huren als u slechts tijdelijk een zuigoplossing nodig heeft óf om te ervaren wat de resultaten voor uw bedrijf zijn. Vraag gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden.  

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie