Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem bestaande uit een vacuümunit, een voorafscheider en leidingwerk. Eenvoudige lediging in een stortbak
  • Voorafscheider van een centraal stofzuigsysteem
  • Centraal stofzuigsysteem met vacuümunit en voorafscheider welke ingezet wordt voor het opzuigen van heet materiaal
Atimo project

Stofzuigsysteem voor het opzuigen van heet materiaal

Een gieterij was op zoek naar een stofzuigsysteem dat geschikt is voor het opzuigen van heet materiaal. Dat hete materiaal komt vrij tijdens de productieprocessen van stalen producten. Na het gieten worden vormzand mallen stukgeslagen, waarbij veel stof vrijkomt. Dit stof bestaat voornamelijk uit gezondheidsgevaarlijk kwartsstof (siliciumdioxide) en kan tot 400 graden Celsius heet zijn. Om deze schadelijke kwartsstoffen efficiënt en effectief op te zuigen, was deze gieterij op zoek naar een centraal stofzuigsysteem dat bestand is tegen het opzuigen van deze stoffen.

Centraal stofzuigsysteem voor kwartsstof

Het veilig opzuigen van kwartsstof door het inzetten van een centraal stofzuigsysteem is ontzettend belangrijk, gezien het een gezondheidsgevaarlijke stof betreft. Een centraal stofzuigsysteem voor kwartsstof zorgt ervoor dat kwartsstof op een veilige manier opgezogen wordt. Binnen dit bedrijf is het belangrijk dat deze stoffen direct verwijderd en opgezogen worden vanaf het productieproces. Voorheen werden deze stoffen verwijderd door het vrijkomende stof op te vegen en weg te scheppen, maar dit is erg gevaarlijk voor de gezondheid van de medewerkers. Dit is zo gevaarlijk omdat kwartsstof een oplosbare stof is die al snel diep in de longen van uw medewerkers terecht komt. Langdurige blootstelling aan kwartsstof kan silicose (stoflongen) of longkanker veroorzaken. Een stofzuigsysteem geschikt voor het opzuigen van kwartsstof biedt dan ook de juiste oplossing voor deze klant.

Centrale stofafzuiging onderdelen

Het stofzuigsysteem dat wij voor deze klant ontworpen en gebouwd hebben, bestaat uit:

  • Sibilia S10 vacuüm unit. De S10 Sibilia vacuüm unit is werkzaam op krachtstroom (380 Volt) en heeft een vermogen van 37 kW. Deze vacuümunit is voorzien van speciale Nomex filters, die geschikt zijn voor situaties waarin hete materialen opgezogen worden. Deze 2000 kuubs vacuüm unit behaalt een vacuümniveau van maar liefst 70%. Hierdoor is het mogelijk om krachtig, snel en effectief stoffen vanuit de hele werkomgeving op te zuigen.
  • Het stofzuigsysteem is zo ontworpen dat meerdere gebruikers gelijktijdig stoffen op kunnen zuigen. Opgezogen stoffen worden afgevoerd naar de voorafscheider, die deze op één vaste plaats verzamelt en opslaat. De voorafscheider heeft een inhoud van 1 kuub.
  • Wanneer de voorafscheider volgezogen is, kan deze eenvoudig geledigd worden middels een draaisluis. De draaisluis zorgt ervoor dat het opgeslagen materiaal in de stortbak valt, die zich onder de voorafscheider bevindt.

Het stofzuigsysteem

Het complete stofzuigsysteem is uitgerust met materialen die bestand zijn tegen een maximale temperatuur van 400 graden Celsius. Het hitteprobleem is hiermee moeiteloos opgelost en met de nieuwe manier van stoffen afvoeren is de concentratie kwartsstoffen substantieel gereduceerd. Hierdoor is dit hittebestendige stofzuigsysteem de ideale oplossing voor het stofprobleem in dit bedrijf!  

Stofprobleem in extreme omstandigheden?

Bent u ook op zoek naar een stofzuigsysteem voor het opzuigen van hete materialen? Of heeft u een stofprobleem in een andere extreme omstandigheid dat een maatwerk oplossing vereist? Geen probleem! Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel ervaring in diverse industrieën opgedaan, waardoor wij over veel expertise in de industriële zuigtechniek beschikken. Geen vraag is ons te gek, wij gaan geen uitdaging uit de weg!

Neem contact met ons op, zodat wij u van een vrijblijvend advies omtrent uw stofprobleem kunnen voorzien!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie