Terug naar projecten
  • Mobiel stofzuigsysteem voor het veilig opzuigen van stoffen in een energiecentrale
Atimo project

Stofzuigsysteem energiecentrale

Een energiecentrale was op zoek naar een stofzuigsysteem voor in de kolencentrale. In deze kolencentrale wordt steenkool vermalen tot gruis tussen drie grote stalen molenstenen. Daarbij was het erg belangrijk dat het stofzuigsysteem over voldoende zuigkracht beschikt om de grote hoeveelheid stof te verwijderen die vrijkomt bij het vermalen van de kolen, die de basisbrandstof vormen bij stroomopwekking.

Waarom een stofzuigsysteem?

Binnen dit bedrijf komen allerlei soorten stof, waaronder vloeistof en kolenstof, in grote hoeveelheden voor. Ook is er sprake van veel morsgoed dat zich rondom de transportbanden ophoopt. Wanneer dit stof en morsgoed niet of niet effectief genoeg verwijderd en opgezogen wordt, ontstaat er al snel een hoop stofoverlast. Hierdoor kan de werkefficiënte en veiligheid van de werkomgeving afnemen. Een stofzuigsysteem voor vloeistof en kolenstof zorgt ervoor dat het stof en morsgoed te allen tijde opgezogen en afgevoerd kan worden. Hierdoor blijft de werkomgeving schoon en veilig!

Stofzuiginstallatie voor vloeistof en kolenstof

Atimo Nederland heeft bij deze energiecentrale een stofzuiginstallatie geleverd die geschikt is voor het opzuigen van vloeistof en kolenstof. Deze stofzuiginstallatie wordt bij onderhoud en stilstand ingezet om de maalruimte te reinigen. Daarnaast wordt het stofzuigsysteem ingezet voor het opzuigen van morsgoed (kolen en kolengruis) rondom de vele transportbanden in de energiecentrale. Ook bij de kolenopslag dient regelmatig schoongemaakt te worden. Hier gaat het niet alleen om kolen en kolengruis, maar ook om vocht dat vrijkomt uit de nat aangeleverde kolen.

Het stofzuigsysteem dat wij hier geleverd hebben, bestaat uit een diesel aangedreven vacuüm unit met voorafscheider. De vacuüm unit is door het vermogen van maar liefst 66 kW zeer krachtig. Deze stofzuiginstallatie is daardoor zeer geschikt voor het opzuigen van zowel stof, bulk als vloeistoffen. Alle opgezogen stoffen worden afgevoerd naar de voorafscheider, die de stoffen en materialen filtert en opslaat. Voor deze klant is het belangrijk dat de stofzuiginstallatie mobiel inzetbaar is. Om deze reden is dit stofzuigsysteem uitgevoerd met een aanhangwagen, die eenvoudig te verplaatsen is met een klein rijbewijs. Hierdoor kan de stofzuiginstallatie op meerdere plaatsen gemakkelijk ingezet worden.

Centrale stofafzuiging eigenschappen

Dit stofzuigsysteem heeft de volgende eigenschappen:

  • Geschikt voor het opzuigen en afvoeren van grote hoeveelheden stof, bulk en vloeistof;
  • Geschikt voor inzet als zeer grote stofzuiginstallatie;
  • Mobiel verplaatsbaar en daardoor zeer flexibel inzetbaar;
  • Krachtig vermogen van maar liefst 66 kW
  • Groot filteroppervlakte van 160.000 cm2
  • Verkrijgbaar in zowel elektrische (380 Volt)- als diesel uitvoering;
  • Diverse custom made bouwmogelijkheden (vraag naar de mogelijkheden!).

Contact met Atimo

Op zoek naar een dergelijk systeem? Of heeft u een totaal ander stofprobleem? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u vrijblijvend kunnen vertellen over de diverse mogelijkheden voor uw bedrijfssituatie.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie