Terug naar projecten
  • Stofzuiginstallatie vacuümunit met voorafscheider in één. Eenvoudig en centraal stoffen opslaan na opzuigen in productie- en werkruimtes
Atimo project

Stofvrij werken met een centraal stofzuigsysteem in een asfalt productiebedrijf

Een asfaltproductiebedrijf wil graag stofvrij werken door een centraal stofzuigsysteem in te zetten voor het opzuigen van stoffen en materialen die zich in dit bedrijf voortdoen. Daarbij was men nadrukkelijk op zoek naar een centraal stofzuigsysteem dat zij zelf aan konden sluiten op hun huidige leidingwerk (plug & play).

Stofzuigsysteem

Atimo Nederland heeft hier het F100 top stofzuigsysteem geleverd. Dit stofzuigsysteem is leverbaar met 11 kW, 15 kW of 22 kW vermogen. Voor deze klant is gekozen voor 15 kW vermogen, zodat het mogelijk is om grote hoeveelheden stof op te zuigen en stofvrij te kunnen ledigen. Dit stofzuigsysteem is gekoppeld aan het bestaande leidingwerk van de klant, waardoor het binnen dit bedrijf mogelijk is om op maar liefst 9 verdiepingen stof op te zuigen. Het stofzuigsysteem heeft voldoende zuigkracht om één persoon over een horizontale afstand van circa 30 meter stof op te laten zuigen. De opgezogen stoffen en materialen komen vervolgens terecht in de voorafscheider, welke een opslagcapaciteit heeft van 500 liter. Verder is het stofzuigsysteem zo uitgerust dat er op elke verdieping in het gebouw een aan/uit knoppenkastje hangt waarmee het systeem op afstand aan- en uit te schakelen is. Is de voorafscheider volgezogen? Dan wordt deze voorafscheider stofvrij geledigd in een kiepbare vuilcontainer.  

De voordelen van dit centrale stofzuigsysteem

Dit centrale stofzuigsysteem heeft een aantal essentiële voordelen, namelijk:

  • Dit stofzuigsysteem is plug & play ready, waardoor het mogelijk is om deze installatie aan te sluiten op het al bestaande leidingwerk;
  • Met dit centrale stofzuigsysteem is het mogelijk om stoffen en materialen op te zuigen vanaf verschillende verdiepingen in het bedrijf;
  • Dit stofzuigsysteem kan per verdieping aan- of uitgeschakeld worden middels een knoppenkastje;
  • Gebruikers van het systeem kunnen over een horizontale afstand van circa 30 meter stof opzuigen;
  • Al het opgezogen stof en materiaal wordt centraal verzamelt en opgeslagen in de 500 liter voorafscheider, welke eenvoudig en stofvrij geledigd kan worden in de kiepbare vuilcontainer;
  • De F100 Top is gebouwd op een stalen frame. Dit stalen frame is door de verstelbare potenconstructie ook op Big Bag hoogte te positioneren.

Stofzuiginstallatie kopen of huren

Op zoek naar een dergelijke stofzuiginstallatie voor uw bedrijf? Heeft u stofoverlast? Of heeft u te maken met een tijdelijke klus waarbij veel stof en restmateriaal vrijkomt? Bij Atimo Nederland kunt u stofzuigsystemen kopen én huren! Naast een vrijblijvend advies over de mogelijkheden om met een centraal stofzuigsysteem stofvrij te kunnen werken binnen uw bedrijf, kunt u bij ons ook terecht voor het huren van een stofzuiginstallatie. Zo kunt u ook tijdens die tijdelijke klus stofvrij werken!  

Advies over een stofzuigsysteem?

Wilt u net als dit bedrijf stofvrij werken door stoffen vanaf verschillende verdiepingen in het bedrijf op te zuigen en af te voeren naar één centraal punt? Of heeft u slechts tijdelijk te maken met overmatige stoffen en materialen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij voorzien u graag van een vrijblijvend advies over de vele mogelijkheden.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Brengt u ons een nieuwe uitdaging?

Wij bouwen uw project
op maat

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor in uw nieuwe fabriekshal of werkomgeving? Centraal stofzuigsysteem bouwen op een groot schip, bestaande uit drie vacuümunits en 650 meter leidingwerk met aftakkingen zodat meerdere gebruikers gelijktijdig stof op kunnen zuigen? Mobiele asbest stofzuiger met wasstraat in een zeecontainer? Of juist stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen? Het kan voor ons niet gek genoeg. Daag ons uit, wij bouwen graag uw project op maat!

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie