Vacblast 90

 • Vacuümunit met 90 kW vermogen voor de zwaarste reinigingswerkzaamheden in de industrie
Industrieel centraal zuigsysteem

Vacblast 90

Geschikt voor het opzuigen van
 • Aluminiumoxide
 • Asbest
 • Beton en steenstof
 • Bulk
 • Granulair
 • Kwartsstof
 • Potgrond
 • Straalgrit
 • Vliegas
 • Zand

Bent u op zoek naar een vacuümunit welke u kunt inzetten voor de meest zware reinigingswerkzaamheden in de Heavy Duty industrie? Dan biedt de Vacblast 90 uitkomst. Deze krachtige vacuümunit is werkzaam op 380 Volt en heeft een vermogen van maar liefst 90 kW. Hierdoor kan deze vacuümunit ingezet worden voor de aller zwaarste reinigingswerkzaamheden in de industrie. Het opzuigen van zwaar stof, afval en restmateriaal is voor deze krachtpatser geen enkel probleem.

Standaard voorzien van vacuümhopper
Waar andere vacuümunits ingezet dienen te worden in combinatie met een aparte voorafscheider, is dat bij de Vacblast 90 niet nodig. Deze vacuümunit is standaard voorzien van een vacuümhopper welke een opvangcapaciteit heeft van 300 liter. Een losse voorafscheider inzetten is dan ook niet nodig. Een niveausensor in de stofkamer houdt bij hoeveel stof er reeds in de vacuümhopper is gezogen en geeft aan wanneer deze geleegd dient te worden.

Lediging middels vlinderklep
De vacuümhopper is standaard voorzien van een handmatige vlinderklep met haken, waar eenvoudig een Big Bag zak aangehangen kan worden. Zo kunt u opgezogen stoffen direct afvangen in Big Bag zakken. Uiteraard is het ook mogelijk opgezogen stoffen te ledigen in bijvoorbeeld een opvangcontainer of stortbak.

510.000 cm2 filteroppervlakte
Deze vacuümunit is uitgerust met een hoofdfilter en een HEPA veiligheidsfilter. Het hoofdfilter heeft een oppervlakte van 320.000 cm2, het HEPA veiligheidsfilter heeft een oppervlakte van 190.000 cm2. Gezamenlijk is het filteroppervlakte maar liefst 510.000 cm2.

De machine is voorzien van een pneumatisch hoofdfilterreinigingssysteem welke ervoor zorgt dat het filter gereinigd wordt wanneer dit nodig is.  

Verplaatsing middels hijsogen of heftruck
De Vacblast 90 kan op meerdere manieren verplaatst worden. Zo is de unit voorzien van oogbuiten voor het hijsen van de unit middels een hijskraan. Ook is de machine voorzien van een heftruckonderstel, zodat de machine te verplaatsen is met een vorkheftruck. Hierdoor is deze vacuümunit zeer mobiel inzetbaar is.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Sibilia
Spanning380 Volt
Vermogen90 kW
Max. luchtdebiet4.500 m3/uur
Max. onderdruk5.500 mmH2O
Oppervlakte hoofdfilter320.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter190.000 cm2
Inhoud vuilcontainer300 liter
Inlaat diameter150 mm

Niet helemaal wat u zoekt?

Wij maken dit systeem op maat.

Elk centraal stofzuigsysteem is altijd een maatoplossing. Een goede analyse van de werkomgeving en uw specifieke wensen zijn een belangrijke eerste stap. In de eerste fase staan wij daar samen met de klant uitgebreid bij stil. Daarna is alles mogelijk. Zo hebben we centrale stofzuigsystemen met een hoogteverloop van 70 meter gerealiseerd. Meer weten? Neem contact op met Atimo Nederland! Wij vertellen u graag wat er mogelijk is voor uw organisatie en werkomgeving.

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie