• Vlinderklep voor lediging cycloon
  • Vlinderklep met haken voor eenvoudige Big Bag lediging
  • Vlinderklep voor het legen van de voorafscheider
  • Vlinderklep van een voorafscheider voor het legen van opgezogen stoffen
  • Vacuümunit met vlinderklep voor eenvoudige lediging
  • Centraal stofzuigsysteem met vlinderklep
  • Dubbele vlinderklep voor gecontroleerde lediging van de voorafscheider
Accessoires en onderdelen

Vlinderklep

Voor de lediging van opgezogen stoffen en materialen uit een voorafscheider zijn diverse opties. Eén van deze opties is de vlinderklep. Een vlinderklep is een klep die aan de onderkant van een voorafscheider wordt gemonteerd. Een vlinderklep is het meest geschikt voor situaties waarbij fijne stoffen en materialen opgezogen en verzameld worden.

De vlinderklep kan handmatig (zie foto’s) of op perslucht worden uitgevoerd. Zodra de vlinderklep handmatig of op perslucht geopend wordt, draait het stalen klepblad waardoor de stoffen uit de voorafscheider vallen. De vlinderklep is leverbaar met een diameter van 150 of 250 mm. Optioneel is het mogelijk de vlinderklep met een RVS klep en een FDA goedgekeurde afdichting te leveren. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Naast een enkele vlinderklep is deze klep ook leverbaar in een dubbele vlinderklep. Bij een dubbele vlinderklep is er een tussenruime tussen de vlinderkleppen gerealiseerd. Deze tussenruimte zorgt ervoor dat de gebruiker de stofzuiginstallatie kan blijven gebruiken, ook als de voorafscheider wordt geledigd, omdat er geen verlies van vacuüm plaatsvindt.

Voordelen
  • Gecontroleerde lediging van fijne stoffen
  • Leverbaar in diverse materialen en diameters
  • Leverbaar in een dubbele uitvoering voor lediging zonder vacuümverlies

Offerte aanvragen Demonstratie aanvragen

Merk:
Atimo
Inlaat diameter150 / 250 mm

Niet helemaal wat u zoekt?

Wij maken dit systeem op maat.

Elk centraal stofzuigsysteem is altijd een maatoplossing. Een goede analyse van de werkomgeving en uw specifieke wensen zijn een belangrijke eerste stap. In de eerste fase staan wij daar samen met de klant uitgebreid bij stil. Daarna is alles mogelijk. Zo hebben we centrale stofzuigsystemen met een hoogteverloop van 70 meter gerealiseerd. Meer weten? Neem contact op met Atimo Nederland! Wij vertellen u graag wat er mogelijk is voor uw organisatie en werkomgeving.

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie

SluitenOm je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindtMeer weten