Projecten

Projecten

Atimo project

Centraal stofzuigsysteem kleikorrels

Een centraal stofzuigsysteem wordt in een kassencomplex gebruikt voor het opzuigen van kleikorrels. Dit kassencomplex wordt ingezet voor het kweken en verbouwen van producten. Het kweken en verbouwen van producten wordt mede gerealiseerd door een voedingsstoffenrijke grond. Deze voedingsstoffenrijke grond wordt vaak meerdere keren achter elkaar gebruikt. Om de grond voedingstoffenrijk te houden, is het belangrijk om deze met enige regelmaat te vernieuwen.

Bekijk project

Centraal stofzuigsysteem voor bulk

Atimo project

Centraal stofzuigsysteem voor bulk

Bij een klant in het Rotterdamse havengebied hebben wij dit centrale stofzuigsysteem voor bulk ontworpen en gebouwd. Deze klant was op zoek naar een manier om tijdens schoonmaakwerkzaamheden efficiënt en effectief grote hoeveelheden stoffen en morsgoed op ieder gewenst moment op te kunnen zuigen.

Bekijk project

Centraal stofzuigsysteem offshore

Atimo project

Centraal stofzuigsysteem offshore

Op zoek naar een centraal stofzuigsysteem? Atimo Nederland heeft door de jaren heen al diverse centrale stofzuigsystemen mogen leveren. Onlangs hebben we wederom een centraal stofzuigsysteem mogen leveren aan de offshore, waarin wij al jaren actief zijn.

Bekijk project

Stofvrij werken met een centraal stofzuigsysteem in een asfalt productiebedrijf

Atimo project

Stofvrij werken met een centraal stofzuigsysteem in een asfalt productiebedrijf

Een asfaltproductiebedrijf wil graag stofvrij werken door een centraal stofzuigsysteem in te zetten voor het opzuigen van stoffen en materialen die zich in dit bedrijf voortdoen. Daarbij was men nadrukkelijk op zoek naar een centraal stofzuigsysteem dat zij zelf aan konden sluiten op hun huidige leidingwerk (plug & play).

Bekijk project

Stofzuigsysteem voor het opzuigen van heet materiaal

Atimo project

Stofzuigsysteem voor het opzuigen van heet materiaal

Een gieterij was op zoek naar een stofzuigsysteem dat geschikt is voor het opzuigen van heet materiaal. Dat hete materiaal komt vrij tijdens de productieprocessen van stalen producten. Na het gieten worden vormzand mallen stukgeslagen, waarbij veel stof vrijkomt. Dit stof bestaat voornamelijk uit gezondheidsgevaarlijk kwartsstof (siliciumdioxide) en kan tot 400 graden Celsius heet zijn.

Bekijk project

Asbest verwijderen met een stofzuigsysteem

Atimo project

Asbest verwijderen met een stofzuigsysteem

Asbest verwijderen en afvoeren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een stofzuigsysteem of een speciale asbest stofzuiger. Bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres voor het veilig verwijderen en afvoeren van asbest middels een asbest stofzuiger. Of er sprake is van een kleine of grote asbest sanering maakt voor Atimo Nederland niet uit.

Bekijk project

Stofzuigsysteem energiecentrale

Atimo project

Stofzuigsysteem energiecentrale

Een energiecentrale was op zoek naar een stofzuigsysteem voor in de kolencentrale. In deze kolencentrale wordt steenkool vermalen tot gruis tussen drie grote stalen molenstenen. Daarbij was het erg belangrijk dat het stofzuigsysteem over voldoende zuigkracht beschikt om de grote hoeveelheid stof te verwijderen die vrijkomt bij het vermalen van de kolen, die de basisbrandstof vormen bij stroomopwekking.

Bekijk project

Mobiele en centrale stofzuigsystemen van Atimo om de werkomgevingen volledig stofvrij te maken.

De stofzuigsystemen en mobiele vacuüm hoppers van Atimo Nederland zijn zeer breed toepasbaar. Zo zijn ze onder andere geschikt voor het opzuigen van asbest, beton- en steenstof, bulk, kwartsstof, straalgrit en voor zand zuigen.

Wilt u stoffen en morsgoed opzuigen vanaf een vast punt, bijvoorbeeld stof dat ontstaat tijdens productieprocessen? Met een centraal stofzuigsysteem van Atimo Nederland kunt u op ieder gewenst moment stof opzuigen en afvoeren naar een centraal punt. Ook is het mogelijk om met meerdere gebruikers gelijktijdig materiaal op te zuigen. Vormt het stof en materiaal zich steeds op andere plaatsen? Ook dat is voor ons geen probleem. Met onze mobiele stofzuiginstallaties kunt u zeer flexibel werken! Wat uw situatie ook is, Atimo heeft een geschikte zuigoplossing.

Centraal stofzuigsysteem voor de Heavy Duty industrie. Geschikt voor zware reinigingswerkzaamheden!

Een centraal stofzuigsysteem is veelal de juiste oplossing voor toepassingen in de zware industrie. In de zware industrie komen zware stoffen en materialen morsgoed vrij die opgezogen dienen te worden. Het opzuigen van deze stoffen en materialen vergt dan ook een krachtige vacuümunit. Atimo Nederland heeft een breed assortiment van deze krachtige vacuümunits, die volledig ingericht en opgebouwd kunnen worden naargelang het type op te zuigen stof.

Heeft u tijdens productieprocessen veel last van morsgoed en wenst u dit morsgoed in korte tijd achtereen op te zuigen? Geen enkel probleem voor Atimo Nederland! Met een op maat gemaakt centraal stofzuigsysteem kunt u deze stoffen in grote hoeveelheden achter elkaar opzuigen. Het toevoegen van meerdere afzuigpunten maakt het mogelijk om met meerdere gebruikers gelijktijdig morsgoed op te zuigen. De inzet van een voorafscheider zorgt er tevens voor dat het hergebruik van opgezogen materialen mogelijk is.

Naast een centraal stofzuigsysteem biedt Atimo Nederland ook een mobiele stofzuiginstallatie voor de zware industrie. De Dragonfly vacuüm hopper bestaat uit een krachtige vacuümunit (55 kW vermogen) en een vacuüm hopper met een opslagcapaciteit van 710 liter. Doordat dit stofzuigsysteem standaard op een aanhangwagen is gebouwd, kan deze stofzuiginstallatie eenvoudig met een klein rijbewijs naar iedere gewenste positie verplaatst worden.

Atimo Nederland heeft deze stofzuigsystemen zowel in de verkoop als in de verhuur. Zo kunt u deze stofzuiginstallaties inzetten voor een tijdelijke klus of om de zuigkracht en zuigefficiëntie van deze stofzuigsystemen te ervaren alvorens u tot aanschaf overgaat.

Direct contact.

Bel ons 072 562 80 88

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie

SluitenOm je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindtMeer weten